2 Elvis Presley omringd door fans
Belga Elvis Presley omringd door fans

Vooraanstaande biograaf: “Elvis Presley had een voorkeur voor 14-jarige meisjes”

Joel Williamson, een vooraanstaande Amerikaanse historicus en gepensioneerde professor in de menswetenschappen aan de Universiteit van North Carolina, schreef in 2014 een biografie over Elvis Presley. Enkele passages daaruit halen nu de media, omdat ze geen al te flatterend beeld schetsen over het liefdesleven van The King.  

In 1956 bracht Elvis Presley zijn eerste nummer 1-hit uit: ‘Heartbreak Hotel’. De zanger bleek meteen mateloos populair, en dan vooral bij zijn vrouwelijke en vaak jonge fans. Volgens biograaf Joel Williamson, die het boek ‘Elvis Presley: A Southern Life’ schreef, liet Presley zich die aandacht maar al te graag welgevallen. Zo beschrijft de historicus hoe Elvis - die op dat moment 22 jaar oud was - drie 14-jarige meisjes achternazat. Het groepje deed kussengevechten, kietelde elkaar, worstelde en kuste elkaar.

Williamson vertelt ook over een incident waarbij Presley seks had met een fan terwijl hij in Louisiana optrad, in 1954. Tijdens de vrijpartij brak de condoom. In paniek vroeg de zanger aan zijn vrienden die mee op tournee waren wat hij moest doen, maar niemand kon hem enig advies geven. Die ochtend liet Elvis aan zijn vrienden weten dat hij het meisje naar de eerste hulp gebracht had en haar daar achtergelaten had, zodat ze een douche kon nemen. Ondertussen belde hij de hele tijd naar zijn 15-jarige vriendinnetje, Dixie Locke.

Priscilla

In 1959 ontmoette The King zijn toekomstige vrouw terwijl hij zijn legerdienst deed in Duitsland. Priscilla was toen amper 14 jaar oud. In haar biografie ‘Elvis and Me’ schreef Priscilla ook zelf dat ze die eerste avond al intiem waren en dat ze alles ‘afgezien van penetratie’ met elkaar deden, totdat ze trouwden. “Het was alsof Priscilla’s maagdelijkheid zoiets was dat Elvis op een vreemde manier broodnodig wilde behouden”, schreef Williamson daarover in zijn boek. In 1967 - Priscilla is dan 22 jaar oud - traden de twee in het huwelijk. Hun seksleven was allesbehalve saai te noemen. Zo nodigde Elvis andere vrouwen uit in hun bed, en keek en filmde hij hoe zijn vrouw seks had met die vrouwen. Volgens Williamson installeerde hij ook een eenrichtingsspiegel in zijn huis in Palm Springs, waardoor hij koppels die seks hadden tijdens zijn feestjes kon bespioneren.  

2 Op 1 mei 1967 trouwt Elvis Presley met Priscilla Beaulieu trouwen in Las Vegas
AP Op 1 mei 1967 trouwt Elvis Presley met Priscilla Beaulieu trouwen in Las Vegas

Priscilla schrijft in haar biografie dat ze Elvis op een bepaald moment bedroog en hem over de affair vertelde. De zanger greep haar daarop vast en “dwong haar om de liefde te bedrijven”. Hij zei naar verluidt: “Dit is hoe een echte man met zijn vrouw vrijt.” In 1973 scheidde het koppel. Twee jaar later, wanneer Elvis 40 jaar oud was, begon hij opnieuw een relatie met een 14-jarig meisje: Reeca Smith. Het duo was zes maanden samen. 

In 1976 verloofde hij zich met de 21-jarige Ginger Alden. In haar memoire ‘Elvis & Ginger’ schrijft ze hoe moeilijk het leven met Presley was. Zo herinnert ze zich een moment waarop Elvis obsessief yoghurt bleef eten en haar vroeg om hem meer te brengen. “Ik denk niet dat je nog meer yoghurt moet hebben", vertelde Alden hem. Ze vielen in slaap, maar Alden werd wakker toen Presley een 57 Magnum-pistool afvuurde in hun slaapkamer. De kogel raakte de muur net boven hun hoofdbord. Alden schrijft dat Presley ook al eens naar de tv vuurde en een machinegeweer op een buurjongetje richtte omdat die met een speelgoedgeweertje achter Lisa Marie gelopen had.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Toran Korshnah

    Het gegeven zou best wel eens geschiedkundig correct kunnen zijn. Onze geheimen moeten nog aan het licht komen, vrees ik.

  • Jonas Dhaese

    Laat de doodde nu eens gerust

Lees meer