Photo News

Walter Capiau terug uit ballingschap in buitenland: "Ik hou me gedeisd"

Walter Capiau (77) woont weer in België, in zijn appartement aan de kust in Oostduinkerke. Zo maakte hij een einde aan zijn zelf opgelegde ballingschap in het buitenland. Capiau dook onder nadat zijn seksuele misbruik van minderjarigen aan het licht kwam. Aan Dag Allemaal zegt hij nu dat hij zich gedeisd zal houden. "Dat heb ik mijn kinderen beloofd."

Walter Capiau is een van de bekendste tv-figuren van Vlaanderen, als gastheer van populaire programma's als 'Hoger Lager', 'HT&D', 'Rad van Fortuin' en 'Walters Verjaardagsshow'. Maar toen hij drie jaar geleden aan een comeback werkte, kwam hij in opspraak. Hij zou tienerjongens hebben aangerand. Er waren in totaal acht klachten maar omdat de feiten verjaard waren, werd Capiau niet vervolgd.

Recent kwam Capiau nog onrechtstreeks in de pers omdat zijn petekind Bieke - de jongste dochter van 'bordjesdraaister' Aurore - meedingt naar de Miss België-titel.

Maar nu beweert Piet Van Haut (47) weer in Dag Allemaal dat hij tot drie keer toe seksueel benaderd werd door Capiau. Die doet het verhaal af als nonsens en wijst erop dat Van Haut een "geweldige fantast" is, die zelfs een tijdje in de gevangenis zat. "Ik maak me over deze aantijging alleszins geen zorgen, dit is helemaal uit de lucht gegrepen. En het stoort mij in dit geval niet, omdat ik weet uit welke hoek het komt."

Dag Allemaal schrijft verder dat als Walter Capiau ooit voorgoed België de rug toekeert, zijn appartement met zicht op de zee en op de duinen hem een flinke duit zal opleveren. "Een minder aantrekkelijk appartement in hetzelfde gebouw staat momenteel te koop voor anderhalf miljoen euro."

Lees meer