Wendy Van Wanten en haar rockband Out Of Service.
Kos Wendy Van Wanten en haar rockband Out Of Service.

Wendy Van Wanten: "Ik voel me nu rijp voor rock-'n-roll"

Wendy Van Wanten (55) gaat de stevige toer op. De zangeres laat zich deze zomer omringen door een rockband en trekt met hen richting zomerfestivals. "Ter gelegenheid van mijn 25-jarig jubileum als artiest wilde ik een grote verrassing voor mijn fans", zegt Van Wanten in Het Laatste Nieuws.

Samen met de rockers van Out Of Service stort Van Wanten zich op het oeuvre van Bon Jovi en The Rolling Stones. Met een bijpassende outfit. "Ik wist zelf niet dat dit in me zat", klinkt het. "Maar recent werkte ik een eerste keer met de mannen samen en dat viel zo goed mee dat we nu een volledige show hebben uitgewerkt. Daarin zing ik oude rocknummers, werk van Texas en Tina Turner."

"Sinds een half jaar oefenen we elke woensdag. Ik heb er zelfs mijn kooklessen voor opgezegd. Ik volg nu rocklessen in de plaats."

Die kreeg ze vroeger ook al eens, maar dat draaide op niets uit. "Voor 'Wendy Van Wanten'geboren werd, werkte ik al samen met Roland Van Campenhout. Maar toen heeft mijn carrière een heel andere wending genomen. Dat is niet erg, want eigenlijk kan ik nu pas zeggen dat ik me rijp genoeg voel voor rock-'n-roll."

Lees er meer over in Het Laatste Nieuws, ook verkrijgbaar in digitale versie.

Lees meer