Roxette
EPA Roxette

Zangeres Roxette (61) sterft na slepende ziekte

 Marie Fredriksson, de zangeres van Roxette, is overleden op 61-jarige leeftijd. De Zweedse popster was al lange tijd ziek.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Marie creëerde de groep Roxette samen met Per Gessle in 1986. Ze was vooral bekend van hits als ‘It Must Have Been Love’, ‘Joyride’, ‘Listen To Your Heart’ en ‘The Look’.

Fredriksson stierf op maandagochtend na een lange periode van ziekte. De Zweedse krant Express kwam vandaag met het overlijdensbericht dat werd opgesteld door de familie, waarin werd meegegeven: “Het is met groot verdriet dat we het overlijden van één van onze grootste  en meest geliefde artiesten aankondigen. Marie Fredriksson stierf de ochtend van 9 december, als gevolg van ziekte. Marie wordt erg gemist door haar echtgenoot, Mikael Bolyos, en haar twee kinderen: Inez Josefin (26) en Oscar (23).” De zangeres zal in besloten kring begraven worden, zonder pers en enkel in aanwezigheid van hechte vrienden en familie. 

Hersentumor

In 2002 kreeg Marie te horen dat ze een hersentumor had, nadat ze herhaaldelijk uit het niets flauwviel. Na een succesvolle behandeling kon ze weer toeren. Met Roxette trad ze tussen 2009 en 2010 weer op, in diezelfde periode toerde ze ook solo. Ook in 2016 was er een tournee met Roxette, maar vanwege haar gezondheid moest Fredriksson die afbreken. Uiteindelijk overleed de zangers dan toch aan de gevolgen van de tumor.

Fantastische droom

Per Gessle, die samen met Fredriksson het duo Roxette vormde, reageert verslagen op het overlijden bij het Zweedse persbureau TT. “Het lijkt gisteren dat we in mijn klein appartement in Halmstad zaten en onze dromen deelden. En wat een fantastische droom mochten we beleven. Dankje Marie, dankje voor alles. Je was een uniek muzikant, een zangeres zoals we ze misschien nooit meer zullen kennen. Jij kleurde mijn zwart-witte songs met de mooiste kleuren. Je was al meer dan veertig jaar een ongelooflijke vriend. Ik ben trots, vereerd en gelukkig dat ik zo lang deel heb mogen uitmaken van je leven, je talent, je warmte, je generositeit en je humor. Al mijn liefde voor jou en je familie. Things will never be the same.

74 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean-luc En Denise Vanbeselaere

    Rust zacht! X

  • Anne Reinkens

    Heb steeds je geweldige stem en jullie acts zeer gewaardeerd. Innige Deelneming voor familie en vrienden.

Lees meer