2
Ketnet

Choreograaf van ‘#LikeMe’ die aangehouden werd wegens zedenfeiten nog steeds te zien in Ketnet-filmpjes

B.V.O., de choreograaf en bedenker van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe, mag dan momenteel in de cel zitten op verdenking van zedenfeiten tegenover minder- en meerderjarigen, toch is hij nog volop te zien in de ‘Making of’-filmpjes die Ketnet op haar YouTube-kanaal plaatst. 

Met de regelmaat van de klok post Ketnet nieuwe filmpjes over #LikeMe op haar YouTube-kanaal. Daarin gunt de zender haar jonge kijkers een blik achter de schermen van de populaire serie. Ook choreograaf en bedenker B.V.O. is regelmatig herkenbaar te zien in de filmpjes. Het laatste ‘Making of’-filmpje dateert van zondag, enkele dagen nadat de bom rond B.V.O. losbarstte. 

Dat is ook de kijkers van het Ketnet-kanaal opgevallen. Waar de commentaren bij andere filmpjes overliepen van lovende woorden over de serie, vinden we onder dit filmpje ook al enkele mensen die hun bezorgdheid uiten over het laatste nieuws. Zo schrijft iemand: “Besef dat deze choreograaf na deze scènes aan de kleine kindjes zat.” En zegt iemand anders: “De choreograaf heeft iemand verkracht, dus ja", waarop iemand reageert: “Ja, ben daar zo boos op, kan me niet schelen of hij dat ziet, hij heeft dit programma gemaakt.”

2 De bezorgde commentaren onder het laatste ‘Making of #LikeMe’-filmpje.
Youtube De bezorgde commentaren onder het laatste ‘Making of #LikeMe’-filmpje.

Die commentaren staan openbaar te lezen op het kanaal van Ketnet bij filmpjes die vlot tussen de 15.000 en 60.000 keer bekeken worden. B.V.O. is in zes van de dertien ‘Making of’-filmpjes te zien, met naam en toenaam. “We moeten de resultaten van het gerechtelijke onderzoek afwachten. Voorlopig blijven de video’s online staan omdat #Likeme losstaat van de beschuldigingen aan het adres van B.V.O. We volgen de situatie nauw op. We hebben echter wel beslist de reacties op de video’s uit te schakelen aangezien de twee zaken los staan van elkaar”, reageert Netmanager Maarten Janssen van Ketnet.

De choreograaf ontkent ondertussen elke vorm van aanranding of verkrachting. Hij wordt door een meerderjarige man beschuldigd van verkrachting. Ook drie minderjarige jongens kwamen tijdens het onderzoek in beeld. Een van hen beweert dat hij tot niets gedwongen werd, maar aangezien hij 14 was op het ogenblik van hun relatie, blijft het een misdrijf. 

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tom Stils

    Ze hebben het mooi opgelost door de comments af te zetten.

  • Pim Devos

    wat ik me afvraag is als hij enkel iets had met een jongen van 17 jaar dan is dat toch geen probleem als het met wederzijdse toestemming was - en oké ja de wet spreekt dan toch van verkrachting als de andere veel ouder is maar eigenlijk is dat toch onzin je kan toch niet van pedofilie spreken als het zogenaamde slachtoffer 17 jaar is zelfs niet als hij 16 jaar is denk ik dan - kleine kinderen is iets anders maar hier ging het toch niet om kleine kinderen!!! mensen moeten daar onderscheid in make

Lees meer