2 Dan Karaty
Dieter Bacquaert Dan Karaty

Dan Karaty: "Succes betekent niets meer als je kind ziek wordt"

In de jury van Belgium's Got Talent zien we Dan Karaty (40) steeds met een glimlach, maar privé maakt de Amerikaanse choreograaf moeilijke tijden door. Bij zijn zoontje Daniel (3) werd een auto-immuunziekte vastgesteld. 'Hij heeft maandenlang in het ziekenhuis gelegen', vertelt Dan in Story.

Dan Karaty is een echte familieman. Hij is gelukkig getrouwd met Natasha, heeft een dochtertje Quinn (5), en drie jaar geleden kwam daar ook nog zoon Daniel bij. "We waren zo blij met hem", vertelt Dan. "Daniels geboorte verliep vlekkeloos, er was geen enkel probleem. Maar acht maanden later had hij plots hoge koorts die we maar niet onder controle kregen. We zijn in allerijl naar het ziekenhuis moeten gaan. Daar ontdekten ze dat hij een auto-immuunziekte heeft. Hij is ermee geboren, maar dat wisten we dus totaal niet."

"Daniel werd een paar keer geopereerd en moest zelfs leven in steriele omstandigheden. Uiteindelijk heeft hij maandenlang in het ziekenhuis gelegen. Daniel neemt nog steeds medicatie, maar hij doet het heel goed. Hij is een gelukkig kind. We hebben moeilijke tijden beleefd, maar gelukkig hebben ze nu de juiste behandeling gevonden. We zijn voorzichtig, maar we blijven positief. De artsen hebben er vertrouwen in dat hij volledig zal genezen. Hij zal nog een paar maanden behandelingen moeten krijgen, al hopen we telkens dat het eindelijk voorbij is.'

2 Dan en zijn twee kinderen
Instagram Dan Karaty Dan en zijn twee kinderen

Wanhopig

Dat Dan bang geweest is, geeft hij eerlijk toe. "In het begin waren we wanhopig, ja. We wisten helemaal niet wat ons te wachten stond. Als ouder voel je je ook zo hulpeloos. Het is erg hard wanneer je niets voor je kind kunt doen. Gelukkig heb ik veel steun gehad aan mijn vrouw. En we moesten ook nog voor onze dochter Quinn zorgen, voor haar ging het leven gewoon door. Ze was toen nog maar drie, dus ze begreep niet wat er gebeurde."

Michael Bublé

Enkele weken geleden raakte bekend dat zanger Michael Bublé even stopt met zingen omdat zijn zoon kanker heeft. Ook Dan zette zijn carrière on hold. "Ik ken Michael Bublé niet persoonlijk, maar als je zoiets hoort, besef je dat niets meer belangrijk is. Zijn succes, zijn talenten, alles wat hij bereikt heeft: het betekent niets meer als je kind ziek wordt. Dan telt alleen je kind. Ik wens hem het allerbeste. Toen mijn zoon ziek werd, heb ik meteen mijn manager gebeld om te zeggen dat ik met alles stopte. Ik heb lange tijd niet gewerkt. Pas toen de dokters ons zeiden dat de situatie stabiel was, dat er niets slechts met hem zou kunnen gebeuren, hebben we weer stilaan de draad van ons leven opgenomen. Maar het duurde een tijd voordat we ons comfortabel genoeg voelden om weer te gaan werken."

Lees meer