2 Robbie Williams, Mark Owen, Howard Donald, Jason Orange en Gary Barlow vormden samen Take That.
WireImage Robbie Williams, Mark Owen, Howard Donald, Jason Orange en Gary Barlow vormden samen Take That.

Exclusief voor abonnees

De terugkeer van Take That: van onstuimige jongensgroep tot internationaal erfgoed

Alle lof voor Take That! Exact dertig jaar nadat Gary, Robbie, Mark, Jason en Howard door een slimme manager werden samengebracht, viert de Britse boyband hun jubileum met een nieuwe tournee. Ook in Oostende komen ze langs, weliswaar in een fel afgeslankte versie van de oorspronkelijke bezetting.      

Ongeziene massahysterie maakt zich op 13 februari 1996 van het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa meester. Op een persconferentie hebben Gary, Mark, Jason en Howard zonet aangekondigd dat ze na zeven jaar de stekker uit de groep trekken. Na een jarenlange piekperiode, het voortdurende toeren en hun strakke opgelegde werkschema snakken de jongens naar rust, een typisch verschijnsel dat we ook bij andere boybands, zoals Backstreet Boys en *NSYNC, terugzien. Nog geen jaar eerder hebben de fans ook al het vertrek van Robbie Williams moeten verwerken, maar de finale breuk van de band is voor vele pubermeisjes ondraaglijk. De Britse regering voelt zich zelfs genoodzaakt om een speciaal telefoonnummer in te schakelen om de diepbedroefde fans een luisterend oor te kunnen bieden. Hadden ze toen maar geweten dat hun favoriete boyband gewoon een broodnodige rustperiode nodig heeft om vervolgens op meesterlijke wijze te herrijzen... en in 2019 zelfs hun 30-jarige jubileum te vieren.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Helene Sergeant

    Blij dat iemand in Vlaanderen toch eens wakker geworden is. Misschien een beetje vlug over de periode 2005 -2010 gegaan, maar kom. Misschien moet ik binnenkort , als ik het met iemand over mijn grote passie heb, niet meer telkens uitroepen "ja, die bestaan nog!"

Lees meer