Goedele Liekens werd voor Open Vld verkozen in de Kamer.
Dieter Bacquaert Goedele Liekens werd voor Open Vld verkozen in de Kamer.

Deze BV’s deden al dan niet met succes mee aan de verkiezingen

Tijdens deze verkiezingen kwamen ook een aantal Bekende Vlamingen op verschillende lijsten op voor verschillende partijen. Wie raakte verkozen, wie niet?

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Open Vld had verschillende Bekende Vlamingen tussen haar kandidaten, maar niet iedereen bleek succesvol. Wie wél voor Open Vld tot de Kamer kan toetreden is ex-miss België Goedele Liekens: zij behaalde 15.678 voorkeurstemmen in Vlaams-Brabant. 

Bob Savenberg, oud-drummer van Clouseau, haalt 4.687 voorkeursstemmen binnen voor Open Vld, hij is daarmee eerste opvolger in Vlaams-Brabant voor Open Vld. Ook mountainbiker Filip Meirhaeghe (Open Vld) kon met zijn 8.498 voorkeursstemmen geen potten breken en raakte in Oost-Vlaanderen niet verkozen voor het Vlaams parlement.

De Antwerpse acteur Mark Tijsmans (Flikken, Thuis) kwam op voor N-VA, maar raakte met 2.148 voorkeursstemmen niet verkozen in het Vlaams parlement. Dat lukte collega-actrice Tine Van Den Brande (Witse, Flikken, Windkracht 10) die in Antwerpen voor Groen opkwam wél, met 3.263 voorkeursstemmen. 

Daarnaast slaagde de voormalige Vilvoordse deradicaliseringsambtenaar Jessika Soors, die de Kamerlijst voor Vlaams-Brabant trok voor Groen, er in verkozen te raken, net zoals de voormalig directeur bij Natuurpunt Chris Steenwegen (tweede op de Vlaamse lijst in Vlaams-Brabant).

Acteur Walter De Donder (CD&V) onder andere bekend als de burgemeester in ‘Samson & Gert’, haalde 7.939 voorkeursstemmen in Vlaams-Brabant, maar dat was niet voldoende om verkozen te raken in de Kamer.

Het witte konijn van Vlaams Belang raakte wel verkozen: de omstreden oprichter van de extreemrechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden, Dries Van Langenhove (lijsttrekker van Kamerlijst in Vlaams-Brabant).

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jaak Casteleyn

    VLD, de partij zonder uitstraling de partij die neerkijkt op de loontrekkenden en die hun “waarden” staan te verdedigen voor hun eigen gewin. Doe zo verder en volgende keer nog geen 10%

  • monique dewaele

    ik gezef Goedele zeker het voordeel van de twijfel - ik vind haar recht door zee - ze zegt zinnige dingen maar ja het is nu wel politiek waaraan ze begint . Als Ovld iemand buiten moet zetten dan denk ik aan de voorzitster Gwendolyn - ze heeft geen uitstraling en inhoudelijk staat ze ook heel zwak !

Lees meer