2 Helena en Christophe Lambrecht. De StuBru-presentator overleed vorig weekend aan hartfalen.
VRT, ANP Helena en Christophe Lambrecht. De StuBru-presentator overleed vorig weekend aan hartfalen.

Dochter Christophe Lambrecht neemt afscheid van haar vader op radio: “Dankzij jou ben ik de persoon die ik nu ben”

Helena Lambrecht (17), de oudste dochter van de overleden radiomaker Christophe Lambrecht, heeft een emotionele brief aan haar vader voorgelezen op Studio Brussel. Lambrecht overleed vorig weekend onverwachts aan hartfalen.

“Liefste papa, het voelt een beetje raar aan, want normaal komen we enkel met jou naar de VRT”, vat ze de brief aan in de studio van Studio Brussel. “We speelden hier als kind radiootje en kregen les van de beste radiomaker van de wereld.” 

“Bovenal was je de allerbeste, de liefste en de coolste papa die er is”, gaat ze verder. “Dat klinkt nu heel erg cliché, maar in jouw geval is het allemaal waar. Jij was de soulmate die me hielp, maar tegelijk streng was en me de juiste richting uit stuurde. Dan zei je: ‘Helenaatje, ik wil je allerbeste vriend zijn, maar in de eerste plaats ben ik je papa en moet ik streng zijn.’”

Helena had een uitzonderlijke band met haar vader, legt ze uit. “Ik ben zo blij dat ik je vaak genoeg gezegd heb hoe graag ik je zie. Het is zo onwezenlijk dat ik nu op school zal aankomen zonder een berichtje van jou met de vraag of ik goed geslapen heb. Het is zo onwezenlijk dat ik je niet meer kan bellen voor de stomste dingen. Het is zo onwerkelijk dat jij me niet meer elke dag kan knuffelen.” 

Ze sluit af in tranen. “Ik wil je nog één ding zeggen: dankzij jou ben ik de persoon die ik nu ben. Ik ben zo blij wanneer mensen zeggen hoe ik gelijk op jou.” 

Lambrecht laat drie kinderen na. Helena (17), Bruna (13) en Maurice (4). “We zijn blij dat jij onze papa was. Wat gaan we je missen.”

2 Helena Lambrecht op Studio Brussel.
VRT Helena Lambrecht op Studio Brussel.

21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eddy DESMET

    Spijtig dat dergelijke goede mensen zo vlug uit ons midden worden weggenomen. Een prachtige zin is : "Un seul être vous manque et le monde est dépeuplé." (Een persoon is er niet meer en de wereld is ontvolkt.)

  • Ivan Emmerechts

    Prachtig Helena en nog veel sterkte meid, voor u,de ganse familie en ook voor zijn radiofamilie

Lees meer