James Blunt
EPA James Blunt

Echte fans: twee vreemden willen nier afstaan aan vader James Blunt

James Blunt kan zijn geluk niet op. De ‘You’re Beautiful’-zanger heeft twee potentiële donoren gevonden voor zijn zieke vader. “Het zou het mooiste kerstcadeau ooit zijn als een van de twee een match blijkt”, zegt James in de Britse krant The Daily Express.

James zou met alle liefde een van zijn eigen nieren afstaan, maar hij en zijn zus blijken geen match te zijn. In verschillende interviews vertelde de 45-jarige zanger over zijn vader, die een chronische nierziekte heeft. “Hij moet zo snel mogelijk een orgaandonatie ondergaan en staat op een wachtlijst. Ik heb het in interviews over hem gehad en merkwaardig genoeg hebben twee mensen zich gemeld.”

Of een van de twee een match is, weten James en zijn familie nog niet. “Het is onvoorstelbaar dat ze dit doen. We blijven positief en hopen op een match.”

De ziekte van vader Charles heeft ervoor gezorgd dat James nog meer waarde aan zijn familie hecht. “Je beseft je dat je niet zoveel tijd hebt met een ouder als je zou willen.”

Inspiratie

Blunt levert met zijn nieuwe album ‘Once upon a mind’ naar eigen zeggen zijn persoonlijkste album ooit af. Het droeve lot van zijn ongeneeslijk zieke vader is voor de Engelse singer-songwriter het motief om tot de kern te komen in zijn songs. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer