Schumacher in 2010
AFP Schumacher in 2010

Exclusief voor abonnees

Echtgenote Michael Schumacher blijft hopen dat hij weer de oude wordt. Is dat valse hoop?

Ooit was Michael Schumacher (49) de beste racepiloot ter wereld. Vandaag mag hij blij zijn dat hij, vijf jaar nadat hij verlamd raakte, weer zelfstandig kan ademen. Maar of een menswaardig leven er nog inzit, is zeer twijfelachtig. Ondanks een revalidatie die liefst 130.000 euro per week kost. “Zijn situatie is een moeilijke”, stelt de internationaal vermaarde neuroloog en comaspecialist Steven Laureys.

Op 3 januari wordt Michael Schumacher vijftig. Geen enkele F1-piloot haalde meer wereldtitels en meer Grand Prix-overwinningen dan de Duitser. Maar sinds vijf jaar moet Schumacher zich laten voortduwen in een rolstoel. De man had ooit de snelste stuurreflexen van de wereld, maar zal wellicht nooit meer aan een stuur kunnen draaien. Sinds Schumi op 29 december 2013 ten val kwam tijdens het skiën in de Franse Alpensneeuw is hij volledig verlamd, al ligt hij niet meer in een coma zoals soms ten onrechte wordt beweerd.

Flirten met gevaar

Vijf jaar geleden was Michael samen met zijn toen 14-jarige zoon Mick aan het skiën op de hellingen boven Méribel in de Franse Savoie. Omdat hij er een chalet bezat, kende hij de bergen daar goed. Toch kwam Schumi ten val op een onbeveiligd stuk tussen twee pistes en stootte hij zijn hoofd tegen een rots. De gevolgen zijn dramatisch.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Van Rompaey

    Niet opgeven is de beste optie.

  • Jozef Karuranga

    Soms moet een mens de moed hebben om iemand te laten gaan. Zonder dat Micheal ook iets zelf kan beslissen heeft hij al 5 jaar lang onmenselijk geleeft en geleden, en dat zal nog een paar jaar duren. Ergens is er toch een grens die overschreden is?

Lees meer