2
RTL

Exclusief voor abonnees

Een kijkje in de wereld van reality-tv: Nederlandse ‘spotter’ legt wurgcontract en draaiboek bloot

Producenten en zenders maken doelbewust misbruik van kwetsbare kandidaten van realityseries. Dat stelt oud- tv-maker Sebastiaan Beens, die werkzaam was binnen het genre dat na een aanranding in de Nederlandse realityshow ‘De Villa’ zwaar onder vuur ligt. Hij deelde met de krant AD een ‘dwingend’ programmacontract dat deelnemers ‘van al hun vrijheden berooft’.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Claudia Rosseel

    De fotoverhalen uit de seksboekskes van weleer op film gezet, 100% vrouwonvriendelijk. Maar er zijn er genoeg die dit soort bagger willen zien.

  • Patrick Marinus

    Een jaar of tien geleden wou mijn zoon ook aan een talentenjacht op vtm meedoen. Dat was een slavencontract! Hij moest al het werk doen maar van de opbrengsten zag hij de eerste vijf jaar niks, nul, rien, nothing! Zelfs geen onkostenvergoeding. Je reinste uitbuiting! Ik heb het hem dan ook sterk afgeraden om te doen en hij heeft die raad gevolgd....

Lees meer