2
RTL

Exclusief voor abonnees

Een kijkje in de wereld van reality-tv: Nederlandse ‘spotter’ legt wurgcontract en draaiboek bloot

Producenten en zenders maken doelbewust misbruik van kwetsbare kandidaten van realityseries. Dat stelt oud- tv-maker Sebastiaan Beens, die werkzaam was binnen het genre dat na een aanranding in de Nederlandse realityshow ‘De Villa’ zwaar onder vuur ligt. Hij deelde met de krant AD een ‘dwingend’ programmacontract dat deelnemers ‘van al hun vrijheden berooft’.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Claudia Rosseel

    De fotoverhalen uit de seksboekskes van weleer op film gezet, 100% vrouwonvriendelijk. Maar er zijn er genoeg die dit soort bagger willen zien.

  • Patrick Marinus

    Een jaar of tien geleden wou mijn zoon ook aan een talentenjacht op vtm meedoen. Dat was een slavencontract! Hij moest al het werk doen maar van de opbrengsten zag hij de eerste vijf jaar niks, nul, rien, nothing! Zelfs geen onkostenvergoeding. Je reinste uitbuiting! Ik heb het hem dan ook sterk afgeraden om te doen en hij heeft die raad gevolgd....

Lees meer