De cast van 'Crazy Rich Asians' (Steven Yuen, Jae Suh Park, Randall Park, Daniel Dae Kim en Henry Golding) op de première in Hollywood op 7 augustus.
EPA De cast van 'Crazy Rich Asians' (Steven Yuen, Jae Suh Park, Randall Park, Daniel Dae Kim en Henry Golding) op de première in Hollywood op 7 augustus.

'Crazy Rich Asians' succesvolste komedie in 9 jaar

De romantische komedie 'Crazy Rich Asians' blijft volle zalen trekken in de Amerikaanse bioscopen. Het is inmiddels in de VS zelfs de best presterende titel in dit genre in negen jaar tijd, melden de Amerikaanse vakbladen.

Met een opbrengst van tot nu toe 117 miljoen dollar werd dit weekend de vorige recordhouder, 'Trainwreck' van Amy Schumer, van de troon gestoten.

'Crazy Rich Asians' is een bijzondere film omdat voor het eerst in een kwart eeuw in een grote Hollywoodfilm alleen maar acteurs van Aziatische komaf spelen. De komedie vertelt over een Aziatische erfgenaam die voor het eerst zijn vriendin meeneemt naar zijn rijke familie.

Het is niet de enige film met een Amerikaanse ster van Aziatische komaf die het op dit moment goed doet in de Amerikaanse bioscopen. Ook de actiethriller 'The Meg', over een prehistorische reuzenhaai die huishoudt voor de kust van China, trekt volle zalen.

Searching

Een opvallende nieuwkomer in de top 5 van best bezochte films deze week is de lowbudget-thriller 'Searching' van regisseur Aneesh Chaganty. 'Searching' vertelt het verhaal van een vader die weigert af te wachten als zijn dochter vermist raakt. Via de laptop van zijn tienerdochter probeert hij meer te weten te komen over haar leven en haar vrienden. De hele film wordt verteld via de schermen van computers, smartphones en andere technologische apparaten. De hoofdrol wordt gespeeld door de Koreaans-Amerikaanse acteur John Cho, onder meer bekend van 'Star Trek'. 

'The Meg' draait al in de Belgische bioscopen. 'Crazy Rich Asians' gaat op 12 september bij ons in première, 'Searching' op 19 september.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sandy Bekaert

    Trainwreck is een film uit 2015. Dan is het toch ‘maar’ de succesvolste in 3 jaar ipv 9?

Lees meer