Paradiso Filmed Entertainment en Savage Film

‘De Patrick’ valt in de prijzen in Amerika

‘De Patrick’, een Belgische tragikomedie met Kevin Janssens in de titelrol, heeft een Amerikaanse prijs gewonnen. De film van debuterend regisseur Tim Mielants heeft op het Fantastic Fest in de Texaanse stad Austin een van de belangrijkste awards van de competitie in de wacht gesleept. De film won in de ‘Next Wave’-wedstrijd, vrij vertaald kan deze categorie omschreven worden als ‘talent om in de gaten te houden’.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op het Fantastic Fest in Austin is ‘De Patrick’ bekroond als grote winnaar van de Next Wave Features-competitie. De film ging er aan de haal met de prijs voor ‘Beste Film’ en voor ‘Beste Regisseur’. Fantastic Fest is het belangrijkste genre-event in Noord-Amerika. Voor producent Bart Van Langendonck is het een déjà-vu. In 2011 won een andere van zijn producties, ‘Rundskop’ van Michaël R. Roskam, er namelijk exact dezelfde prijzen. In juli ging de film al aan de haal met de prijs voor ‘Beste Regie’ op het Internationaal Filmfestival in het Tsjechische Karlovy Vary. 

‘De Patrick’ is een familiedrama over de eigenaardigheden van de mens. Patrick (een rol van Kevin Janssens) woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat hij iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pierre Janssens

    De film is hier helemaal niet geflopt,15.000 bezoekers in 14 dagen,het verschil is,dat ze in America het verhaal beter verstaan,en eerst het script hebben gelezen om te weten waar het over gaat.Hier oordelen ze al direct,omdat het zich afspeelt in een nudistenkamp, hallo daar lopen ze wel naakt rond hé,kijk dan naar de callboys ,waar totaal geen verhaal in zit,zo pervert als het maar zijn kan!!!!ieder zijn mening!!!!

  • Ilse Verlinden

    Wel raar : lovende kritieken, een prijs maar geen kat gaat kijken. Zou het kunnen dat filmcritici en jury's mijlenver afstaan van wat de gewone mensen willen zien? En daarmee bedoel ik niet dat het allemaal FC De Kampioenen moet zijn, hé.

Lees meer