Incredibles 2 ging in première op 8 juli 2018 in Londen.
Photo News Incredibles 2 ging in première op 8 juli 2018 in Londen.

'Incredibles 2' doorbreekt miljardgrens

De Disney-Pixar-animatiefilm 'Incredibles 2' heeft wereldwijd al een miljard dollar opgehaald. De titel is daarmee de vierde film die dit jaar deze mijlpaal bereikt, meldt Variety. Eerder doorbraken ook 'Black Panther', 'Avengers: Infinity War' en 'Jurassic World: Fallen Kingdom' de miljardgrens.

'Incredibles 2' voegt zich bij vier andere Disney-animatiekrakers die een miljard wisten op te halen. Ook voor 'Frozen', 'Toy Story 3', 'Finding Dory' en 'Zootopia' liepen de bioscopen vol. In totaal wisten pas 36 films een miljard in het laatje te brengen.

De film vertelt over een familie die bestaat uit superhelden. In het tweede deel staat moeder Helen - beter bekend onder haar 'supernaam' ElastiGirl - opeens in de spotlights, terwijl vader Bob voor baby Jack-Jack moet zorgen. Het eerste deel bracht in 2004 633 miljoen dollar op.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Thierry Vansweevelt

    Breng liever 2D Disney terug. Dat was pas kunst. Een mooie getekende Disney met een sterk verhaal zoals Belle en het Beest, Pocahontas of de Klokkenluider zou meteen 6 miljard opbrengen. Veel mensen hebben namelijk geen interesse in die 3D wegens te kinderachtig, de echte Disneygeneratie houdt van getekend.

  • François Defosse

    kinderfilmpjes is het enige dat ze in hollywood nog schijnen te maken

Lees meer