Het logo van Disney.
ANP Kippa Het logo van Disney.

‘The Lion King’ doet kassa rinkelen bij Disney

Walt Disney heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met films als ‘The Lion King’ en ‘Toy Story 4'. Ook de pretparken van het Amerikaanse entertainmentconcern hielpen de resultaten vooruit. Disney presenteerde vandaag een kwartaalbericht dat beter was dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

De omzet steeg op jaarbasis met meer dan een derde tot 19,1 miljard dollar. Hier profiteerde Disney ook van de eerder overgenomen entertainmenttak van 21st Century Fox. 

De nettowinst uit voorgezette activiteiten bedroeg 785 miljoen dollar. Dat is wel zo'n twee derde minder dan een jaar eerder in de boeken ging. Maar kenners hadden op een grotere winstdaling gerekend.

Disney is de laatste tijd veel geld kwijt aan allerlei investeringen. Zo werd recent nog hard gewerkt aan streamingdienst Disney+, die deze maand officieel wordt gelanceerd. Met die dienst wil het concern opboksen tegen het populaire Netflix en bijvoorbeeld Apple TV.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer