3 Toy Story 4
RV Toy Story 4

‘Toy Story 4' haalt monsterscore van 100% op Rotten Tomatoes: “Deze raakt je recht in het hart”

Niet alle vervolgfilms zijn even goed, maar ‘Toy Story’ scheert na vier prenten nog altijd hoge toppen. De Disneyfilm krijgt op Rotten Tomatoes een week voor de release zelfs een score van 100%.

Rotten Tomatoes is een website die films rangschikt volgens beoordelingen van professionele critici en van gewone fans. Er wordt een gemiddelde genomen van hun beoordelingen, en daarop wordt de score gebaseerd. Voorlopig kregen enkel journalisten, dus filmcritici, de kans om de prent te gaan bekijken, maar die zijn alvast érg lovend. 

Zakdoekjes

Niet alleen zijn ze laaiend enthousiast over hoe “hartverwarmend mooi” de film is, maar ook wordt de laatste film in de franchise geprezen vanwege de verhaallijn. Sommigen gaan zelfs zo ver om die “geniaal” te noemen. “De film is even emotioneel als grappig, deze keer”, klinkt het. “Dus breng je zakdoekjes maar mee, want deze raakt je recht in het hart.”

3 Tom Hanks was twintig jaar lang dé stem van Woody.
REUTERS Tom Hanks was twintig jaar lang dé stem van Woody.

Afscheid

Tom Hanks, die de stem van Woody insprak in elke ‘Toy Story’-film van de voorbij twintig jaar, verklaarde al dat hij zich moest afwenden van zijn mede-acteurs terwijl hij zijn laatste scènes opnam. “Anders zou ik tranen met tuiten gehuild hebben”, meent hij. “Ik wilde er niet bij stilstaan dat ik voor de allerlaatste keer Woody mocht zijn.” 

Wereldrecord

‘Toy Story 4' is goed onderweg om de meest succesvolle box office-openingsdag van een animatiefilm aller tijden te halen. Experts voorspellen dat het huidige record, dat dankzij ‘The Incredibles 2’ op 182 miljoen dollar staat, door de speelgoedfiguurtjes verbroken zal worden. 

‘Toy Story 4' speelt vanaf 26 juni in de Vlaamse zalen, slechts enkele dagen nadat de film in première gaat in de Verenigde Staten. 

3 De cast van ‘Toy Story 4': Tom Hanks, Annie Potts, Bo Peep, Tim Allen, Tony Hale, Christina Hendricks, Keanu Reeves.
Photo News De cast van ‘Toy Story 4': Tom Hanks, Annie Potts, Bo Peep, Tim Allen, Tony Hale, Christina Hendricks, Keanu Reeves.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer