Photo News

‘Toy Story 4' onder vuur vanwege lesbisch koppel

Een fundamentalistische Amerikaanse lobbygroep roept op tot een boycot van de Disney-film ‘Toy Story 4'. In de film is een korte scène te zien waarin twee vrouwen samen een kind naar school brengen. In een tweede scène is te zien hoe de twee vrouwen het kind weer van school halen.

"Een familiefilm als ‘Toy Story 4' is de laatste plek waar ouders zouden moeten vrezen dat hun kinderen worden geconfronteerd met zulke inhoud op het gebied van seksuele oriëntatie", schrijft One Million Moms op haar website. "Het was volstrekt onnodig om twee lesbiennes in de film te stoppen. Disney heeft er bewust voor gekozen politiek correct te zijn in plaats van een familievriendelijke film te maken.”

Op de website is een petitie gestart waarin wordt opgeroepen de film te boycotten. Eerder deze week prezen LGBT-groepen net het feit dat Disney het lesbische koppel zo subtiel in het verhaal had verwerkt. "Dit was op geen enkele manier baanbrekend, maar de scène helpt wel om het bestaan van holebi’s en transgenders voor kinderen te normaliseren", aldus de gezaghebbende website The Mary Sue.

Grote bioscoophit
De kans dat de boycot veel effect heeft op de opbrengst van de film is trouwens klein. Met een wereldwijde opbrengst van 650 miljoen dollar na amper twee weken is ‘Toy Story 4' zich tot een van de grote hits van dit jaar aan het ontpoppen. Ook bij ons is de veelgeprezen animatiefilm na twee weken nog steeds de best bezochte familiefilm in de bioscopen.

In het vierde deel is cowboy Woody niet meer het speelgoed van zijn oude 'baasje' Andy, die inmiddels volwassen is, maar van het meisje Bonnie. Als een nieuw geliefd stuk speelgoed van Bonnie, Vorkie, wegloopt, besluit Woody hem te gaan zoeken. De film kreeg wereldwijd lyrische kritieken. ‘Toy Story’ uit 1994 was een mijlpaal in de filmgeschiedenis: het was de eerste avondvullende computer-geanimeerde speelfilm ooit.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy De Vos

    Stop met kinderen voor te liegen! Vertel hen de waarheid op een normale manier! Wat is er mis met 2 mensen die elkaar graag zien? Wat is er mis met mensen die van geslacht willen veranderen? Niets!

  • Elke Claes

    Ik ben sprakeloos - ik stel voor dat mensen allemaal op eilandjes gaan samenwonen. Allemaal ingedeeld naar overtuiging. Een eiland voor anti-holebi's, een eiland voor zwarte arielletjes, voor KimOhNo's, voor borstvoedingsfanaten, ... Doenbaar???

Lees meer