Oscars 2018
RV Oscars 2018

87 landen dingen mee naar 'buitenlandse' Oscar

Films uit 87 landen dingen mee naar een Oscar voor beste buitenlandse film. Dat is het op één na hoogste aantal ooit, meldt The Academy of Motion Pictures maandag. Vorig jaar had een recordaantal van 92 landen zich aangemeld.

Twee landen doen dit jaar voor het eerst mee in de strijd om het felbegeerde gouden beeldje: de Afrikaanse landen Malawi en Niger. De jury wacht nog een flinke klus. De lijst van 87 films moet teruggebracht worden naar vijf genomineerden. De nominaties worden op 22 januari bekendgemaakt.

Nederland heeft 'Bankier van het Verzet' van Joram Lürsen ingestuurd. De film was vorige week nog goed voor vijf Gouden Kalveren, waaronder die voor beste film en de publieksprijs.

Tussen de ingestuurde films zitten verder onder meer het romantische drama 'Cold War' uit Polen en het Belgische drama 'Girl'. Beide films vielen al in de prijzen bij verschillende internationale festivals.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer