vimeo

Belgen veroveren het web met bevreemdende stop-motion 'Imachinarium'

'Imachinarium', het stop-motionproject van Zeno De Ridder en Robin Bervoets, studenten Animatie aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel, staat nog maar net online en maakt nu al furore op het internet. Onder de naam Barefooted Knights creëerden ze een bevreemdend elektronisch universum.

De opdracht voor hun project was "een universum met een eigen stel wetten te conceptualiseren, creëren en en animeren". Het duo startte daarom in oktober vorig jaar met het verzamelen van oude computeronderdelen. Naar verluidt zou de Faculteit Letteren van de KU Leuven bijzonder gul geweest zijn met dat e-afval. Met dat materiaal en de juiste belichting bouwden ze hun eigen wereld, die ze in stop-motion fotografeerden. Dat betekent: van januari tot maart gemiddeld om de twee minuten een foto nemen van de opstelling om tot 25 frames per seconde te komen.

Het harde labeur levert nu iets op. De video stond maar net online of de vooraanstaande techwebsite The Verge pikte hem al op, naast een rist nicheblogs. Het straffe filmpje zit nu in geen tijd aan enkele duizenden 'views' op Vimeo.

Lees meer