Belgische film 'Tous les chats sont gris' valt in de prijzen

"Tous les chats sont gris", de eerste langspeelfilm van onze landgenote Savina Dellicour, is op het filmfestival van Santa Barbara, California, bekroond met de prijs voor de beste internationale film. Dat deelt WBImages, het agentschap voor de promotie van audiovisuele producties in de Federatie Wallonië-Brussel, gisteren mee.

'Tous les chats sont gris' gaat over Paul, een alleenstaande detective, gespeeld door Bouli Lanners. Hij is de biologische vader van Dorothy, gespeeld door Manon Capelle, een tienermeisje in volle identiteitscrisis. "Hij leeft al jaren met zijn geheim en hij zou haar vermoedelijk nooit gesproken hebben, ware het niet dat Dorothy op zekere dag bij hem aanbelt en een beroep doet op zijn diensten als privédetective om haar biologische vader op te sporen", klinkt het in het persbericht.

Volgens de jury, op de website van het festival, is het een "meeslepend" verhaal. "De drie hoofdrollen zijn zo echt als maar kan. Het is een ontroerende film."

De film is vanaf 29 april te zien in de Belgische zalen. Zaterdag werd de film in avant-première getoond in cinema UGC De Brouckère na afloop van de uitreiking van de Magritte du cinéma.

Lees meer