Chris Evans als Captain America/Steve Rogers in 'Avengers: Age of Ultron'.
ap Chris Evans als Captain America/Steve Rogers in 'Avengers: Age of Ultron'.

Chris Evans sloeg Captain America-rol verschillende keren af

Tegenwoordig staat superheld Captain America synoniem met acteur Chris Evans (38), maar het had niet veel gescheeld of Chris had de rol afgeslagen. Dat vertelt hij in de Awards Chatter-podcast van The Hollywood Reporter.

Op de set van de film ‘Puncture’ uit 2010 kreeg Chris last van kleine paniekaanvallen, vertelt hij. Het deed hem twijfelen of het vak van acteur wel de goede keus was voor hem. "Ik begon echt te denken dat acteren niet het beste was voor mij om te doen. Ik dacht echt 'volgens mij voel ik me niet zo gezond als zou moeten'.” Juist op dat moment belde Marvel om te informeren of Chris interesse had om de rol van Captain America te spelen. Er zou een contract voor negen films en een dik salaris voor hem klaarliggen, maar Chris sloeg het aanbod meerdere keren af. Hij was bang dat zijn angst door de grotere roem die in het verschiet lag nog groter zou worden. Zelfs toen het aanbod teruggebracht werd naar zes films en zijn gage omhoog ging, bleef hij weigeren. "Het was verleidelijk, maar ik bleef zeggen 'nee, bedankt'."

Uiteindelijk werd de rol Chris op een presenteerblaadje aangeboden. "Ze belden op en zeiden 'de rol is voor jou, geen tests, geen audities. Als je wil, mag je 'm hebben. Denk er maar een weekend over na." Dat deed hij, waarna hij de rol alsnog accepteerde. "Ik ben Marvel-baas Kevin Feige nog altijd dankbaar dat hij zo doortastend was en me behoedde voor een grote fout. Het was de beste beslissing die ik ooit genomen heb."

Lees ook: 

Anthonie Mackie bevestigt: “Ik ben de nieuwe Captain America”

‘Captain America’-actrice beschuldigd van moord op moeder

Chris Evans legt Captain America-schild neer

Hoe Chris Evans gespierd werd voor ‘Captain America’: “Eten tot je erbij neervalt”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer