Christian Bale op het filmfestival van Toronto.
EPA Christian Bale op het filmfestival van Toronto.

Christian Bale moest flink afvallen voor racefilm

Waar hij voor zijn vorige rol als oud-vicepresident Dick Cheney nog ruim twintig kilo bijkwam, moest Christian Bale (45) dat gewicht en meer weer kwijtraken voor zijn nieuwste project, de film ‘Ford v Ferrari’. Hij verklaarde eerder nochtans dat hij nooit meer extreem zou afvallen of bijkomen voor een rol. 

De 45-jarige acteur vertelde dinsdag op het filmfestival van Toronto, TIFF, dat hij niet eens in een raceauto paste na de opnames van ‘Vice’, de film die hem een Oscarnominatie opleverde voor zijn rol als Cheney, “Die auto’s zijn bepaald niet gemaakt voor zwaardere mannen. Ze zijn überhaupt al niet erg comfortabel.”

Hoeveel kilo Bale deze keer precies moest afvallen vertelde hij niet. Het was zeker niet de eerste keer dat de acteur behoorlijk wat gewicht verloor voor een filmrol. In 2004 viel hij dertig kilo af voor de film ‘The Machinist’. In de maanden daarna kwam hij weer veertig kilo aan om Batman te spelen in ‘Batman Begins’. Naar eigen zeggen had Bale liever willen stoppen met die gewichtsschommelingen. “Het is niet gezond voor mijn lichaam, en de laatste keer heb ik dat echt gevoeld”, klonk het. Blijkbaar is hij dan toch op zijn beslissing teruggekomen. 

Bale speelt in ‘Ford v Ferrari’ coureur Ken Miles. De film vertelt het waargebeurde verhaal over de wedloop tussen de twee autobedrijven om een winnende auto te produceren voor een race in Le Mans in 1966. Matt Damon kroop voor de film in de huid van autobouwer Carroll Shelby.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guido vermeyen

    top acteur....hier is top op zijn plaats.

Lees meer