EPA

De deal is rond: Disney neemt 20th Century Fox over voor 71 miljard

Na lang onderhandelen is de deal eindelijk rond: The Walt Disney Company neemt 21st Century Fox over voor 71 miljard dollar.

Sinds woensdag is Disney de officiële eigenaar van de 21st Century Fox filmstudio’s. Daarmee verwierven ze in één keer ook de filmrechten voor enkele Marvel-helden zoals ‘X-Men’, ‘Deadpool’, ‘Fantastic Four’, maar ook voor de ‘Avatar’-films van James Cameron en tv-hits als ‘The X-Files’, ‘The Simpsons’, ‘American Horror Story’ en ‘Empire’. 

Aan zo’n grote aankoop hangt natuurlijk een even groot prijskaartje vast. Disney kocht het bedrijf voor 71 miljard dollar, ofwel 63 miljard euro. Voor talrijke leden van het personeel is het geen goed nieuws, want er worden zo’n 4.000 ontslagen verwacht vanwege de eenmaking van de bedrijven. 

Disney wil met de overname van 21st Century Fox de strijd aangaan met Netflix, althans volgens bronnen. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frederik Mampaey

    Uiteraard is de grootste reden het vergroten van hun aanbod in Disney+ eind dit jaar. Tevens het beperken van de anderen hun aanbod (Netflix, Amazon prime, Apple vanaf volgende week,..). Meer fragmentering juich ik niet toe en dit zal onbetaalbaar worden als casual kijker als deze 4 abonnementen dient af te sluiten bovenop zijn kabel tv abonnement. Bijna onvermijdelijk dat het downloaden van films en series zal een grote wederopmars kennen.

  • Kelly Verlinden

    'Althans volgens bronnen' de kwaliteit van hln journalistiek. Geen vermelding van de streaming dienst wat de reden is dat ze dit gekocht hebben. Althans, volgens bronnen he.

Lees meer