2
© VRT

Exclusief voor abonnees

De vierde 'F.C. De Kampioenen'-film komt er tóch en speelt zich af in Aalst: "Het einde van de vorige film vergeten we gewoon"

Een dikke hoofdrol voor Boma, twee nieuwe slechteriken én een ontknoping tijdens het carnaval van Aalst. De vierde film van 'F.C. De Kampioenen', die eind 2019 in première gaat, krijgt stilaan vorm. En wat met het einde van de vorige film, waarin de personages met pensioen gingen? "Dat vergeten we gewoon", zegt regisseur Jan Verheyen.

Het is nog ruim 16 maanden te gaan voor de vierde Kampioenenfilm zijn wereldpremière beleeft, maar het scenario is nagenoeg af. Na drie avonturen in verre oorden - de Provence, Thailand en Zuid-Afrika - blijft 's lands bekendste cafévoetbalploeg nu in eigen land. De nieuwe avonturen van Markske en co krijgen een apotheose op het grootse carnavalgebeuren in Aalst. Voorzitter Boma (Marijn Devalck) krijgt een hoofdrol in de nieuwe film, waarin ook twee extra 'slechteriken' een grote rol gaan spelen. Ook DDT (Jacques Vermeire) en Fernand Costermans (Jaak Van Assche) mogen weer alles in het werk stellen om de Kampioenen het leven zuur te maken. De volledige cast tekent overigens opnieuw present, behalve Carry Goossens. Hij koos ervoor om zijn alter ego Oscar Crucke toch maar in Afrika te laten blijven.

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Nils van Hofstraeten

    Ik kan al niet meer wachten tot deze in première gaat, jammer van alle negatieve reacties eigenlijk, als het je niet aanstaat kijk je ergens anders naar en laat de rest van deze Vlaamse top comedie genieten Doe zo verder cast van fcdk

  • Nick Mees

    Ja, want daar zaten we echt op te wachten. Arm Vlaanderen...

Lees meer