3
YouTube

Dit is de slechtste film van het jaar

Het had zijn comeback moeten worden, maar de film 'Saving Christmas' zorgde voor het tegenovergestelde voor acteur Kirk Cameron. De kerstfilm won vannacht de Golden Raspberry voor slechtste film van het jaar. Cameron zelf werd op het gala in Los Angeles 'bekroond' tot slechtste acteur. De film verzilverde in totaal vier van zijn zes nominaties.

De award voor slechtste actrice ging naar Cameron Diaz. Volgens de jury speelde Diaz dramatische rollen in de films Sex Tape en The Other Woman.

De film Transformers: Age of Extinction was met zeven keer het vaakst genomineerd. Toch kreeg de film van regisseur Michael Bay alleen de Raspberries voor slechtste regie en slechtste mannelijke bijrol.

Lege zaal
Actrice Megan Fox kreeg een Razzie voor haar bijrol in Teenage Mutant Ninja Turtles. De musicalfilm Annie werd uitgeroepen tot slechtste remake. Ook in die film speelt Cameron Diaz een grote rol.

De Razzies zijn goudkleurige beeldjes in de vorm van een framboos, een satirische tegenhanger van de Oscars. Ze worden traditiegetrouw de avond voor de prestigieuze Oscars uitgereikt. De gala werd dit jaar voor de 35e keer gehouden.

Winnaars' van de Razzies zijn bij de uitreiking meestal in geen velden of wegen te bekennen. Om de zaal toch vol te krijgen mocht er dit jaar voor het eerst publiek bij aanwezig zijn.

3 De regisseur Michael Bay bij de première van Transformers, de film met de meeste Razzie-nominaties
AP De regisseur Michael Bay bij de première van Transformers, de film met de meeste Razzie-nominaties
3 Ook de film 'Teenage Mutant Ninja Turtles' viel in de prijzen
AP Ook de film 'Teenage Mutant Ninja Turtles' viel in de prijzen

Lees meer