3 Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson is de dodelijkste regisseur aller tijden.
rv Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson is de dodelijkste regisseur aller tijden.

Dit zijn de 25 dodelijkste filmregisseurs aller tijden

Een computeranalist heeft een lijst gemaakt van de 25 regisseurs die het meeste doden laten vallen in hun films. Peter Jackson, de maker van 'The Lord of the Rings' prijkt op de eerste plaats.

Randal Olson, een student computerwetenschappen, heeft de lijst op zijn website MovieBodyCounts.com gezet.

Blijkbaar is Peter Jackson, regisseur van onder meer 'The Lord of the Rings'-films de meest moordzuchtige regisseur. De meeste doden vielen in zijn films 'LotR: Return of the King' (836 doden) en 'LotR: The Two Towers' (468 doden). 

De Chinese regisseur John Woo, die zijn regiewerk voor bekeken hield in 2003, moet tevreden zijn met een tweede plaats. De helft van zijn dodenaantal behaalde hij in een regieperiode van amper zes jaar.

Regisseur Robert Rodriguez, bekend van de films 'Sin City', 'From Dusk til Dawn' en 'Grindhouse', vervolledigt weinig verrassend de top drie.

3 De sympathieke "killersblik" van Peter Jackson.
AP De sympathieke "killersblik" van Peter Jackson.
3
rv

Dat James Cameron net onder een regisseur als Quentin Tarantino komt, is dan weer wel verrassend. Cameron sleurt immers zijn 307 ter zielen gegane opvarenden uit 'Titanic' met zich mee.

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven staat op een 24ste plek. Hij maakte films als 'Zwartboek' en in de VS 'RoboCop', 'Total Recall' en 'Basic Instinct'.

Voor wie zich afvraagt hoe Peter Jackson aan zo'n hoog dodental komt, dat zit ongeveer zo:

Lees meer