2 David Duchovny als Mulder en Gillian Anderson als Scully in 'The X-files'.
PHOTO_NEWS David Duchovny als Mulder en Gillian Anderson als Scully in 'The X-files'.

Duchovny heeft oren naar nieuwe 'X-Files'-film

David Duchovny zou absoluut zijn medewerking verlenen aan een nieuwe 'The X-Files'-film. Dat vertelt de acteur in een interview met het tijdschrift Rolling Stone.

De laatste aflevering van het zevende seizoen van 'Californication', met Duchovny in de hoofdrol, wordt zondag uitgezonden in de Verenigde Staten. Als Hank Moody zien we hem waarschijnlijk niet meer terug, maar mogelijk wel als Fox Mulder uit de sciencefictionserie 'The X-Files'. Duchovny wil namelijk graag een vervolg maken op 'X-Files: I Want to Believe'. Deze tweede X-Files-film kwam in 2008 uit.

"Ik zie dat zeker zitten", laat de 53-jarige Amerikaan weten. "Wat mij betreft hadden we al meer films gemaakt. Ik had graag gezien dat het tweede deel winstgevender was geweest. Volgens mij deed de film het aardig, maar niet zo goed dat je meteen nog een deel mag maken."

Duchovny is nog steeds bevriend met Chris Carter, de bedenker van The X-Files, en actrice Gillian Anderson, die Scully speelde in de serie en de films. "Het is de vraag of Fox interesse heeft en of het in onze agenda's past. Chris heeft een nieuwe show, Gillian werkt en ik ook. Het is niet onmogelijk, maar ook niet makkelijk. Het is in ieder geval nooit uitgesloten, tenzij een van ons drieën overlijdt."

2
PHOTO_NEWS

Lees meer