Filmmaker Michael Moore komt met documentaire over Trump.
EPA Filmmaker Michael Moore komt met documentaire over Trump.

Eerste beelden: anti-Trump documentaire van Michael Moore verschijnt in september

Michael Moore brengt op 21 september zijn documentaire uit over de Amerikaanse president Donald Trump. In een interview met Stepen Colbert in 'The Late Show' toonde de filmmaker, die er geen geheim van maakt een hekel te hebben aan Trump, de eerste beelden van 'Fahrenheit 11/9'.

Hoewel hij nog niet veel kan onthullen, geeft de documentaire volgens Moore een provocerende en komische kijk op de tijd waarin we leven. Die probeert een antwoord te geven op twee van de meest veelgestelde vragen in het Trump-tijdperk: Hoe zijn we hier in hemelsnaam beland? En hoe komen we hier weer uit? "We hebben het niet over politieke verschillen, we hebben het over duizenden kinderen die gescheiden worden van hun ouders", zei Moore tegen Colbert. "Dit is waanzin, het is niet wie we zijn, toch?"

De nieuwste film is een vervolg op 'Fahrenheit 9/11', over toenmalig president George W. Bush en de aanslagen van 11 september 2001. Het verwijst naar de datum waarop Trump officieel tot president van de Verenigde Staten werd verkozen.

Michael Moore is bekend om zijn documentaires waarin hij politieke en maatschappelijke kwesties aankaart. Zijn film 'Bowling For Columbine', over wapens in de VS, won in 2003 een Oscar. 'Fahrenheit 9/11' ging er in 2004 op het filmfestival in Cannes vandoor met de Gouden Palm.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bene Devos

    Moore verdient veel respect. Hij kan ook aan de kant gaan zitten en niks doen zoals sommigen hier die een rozijn als brein hebben en fan zijn van al wat niet deugt.Als ze geen argumenten hebben om hun kinderachtig gedoe te staven over links dan beginnen ze over het uiterlijk. En dàt moet gaan stemmen? OMG.

  • Jurgen Van Den Bergh

    De waarheid doet pijn. Maar de volgelingen van Trump kun je hun ogen toch nooit openen. Ze kunnen het niet halen tegen gedocumenteerde feiten, geen fake news, feiten! En dan beginnen ze over uiterlijk...tja, een kind doet dat ook.

Lees meer