Jean-Pierre en Luc Dardenne maken kans op een derde Gouden Palm.
EPA Jean-Pierre en Luc Dardenne maken kans op een derde Gouden Palm.

Gebroeders Dardenne maken kans op een derde Gouden Palm in Cannes

De nieuwste film van Jean-Pierre en Luc Dardenne, ‘Le Jeune Ahmed’, is geselecteerd voor de 72ste editie van het filmfestival van Cannes. Daarmee maakt de film kans op de Gouden Palm. De selectie werd donderdag bekendgemaakt. 

‘Le Jeune Ahmed’, de elfde film van de gebroeders Dardenne, gaat over de 13-jarige Ahmed, die heen en weer geslingerd wordt tussen de absolute idealen van zijn imam en de verlokkingen van het leven. In 1999 wonnen de broers met ‘Rosetta’ al eens de Gouden Palm in Cannes. In 2005 haalden ze de prijs opnieuw binnen dankzij ‘L’Enfant’. 

Ook de film ‘A Hidden Life’ van Terrence Malick is geselecteerd. Onze landgenoot Matthias Schoenaerts speelt een bijrol. De film gaat over de Oostenrijker Franz Jägerstätter die tijdens de Tweede Wereldoorlog weigert om mee te vechten aan de zijde van het Derde Rijk. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer