Kirk Douglas en zijn schoondochter, Catherine Zeta-Jones.
AP Kirk Douglas en zijn schoondochter, Catherine Zeta-Jones.

Kirk Douglas (101) reikt Golden Globe uit

De hoogbejaarde Kirk Douglas verscheen zondag op het podium van de Golden Globes om een award uit te reiken. Hij werd daarbij geholpen door zijn schoondochter Catherine Zeta-Jones.

Catherine nam voornamelijk het woord, waarbij ze haar 101-jarige schoonvader "een levende legende" noemde, onder meer omdat hij in 1960 korte metten maakte met de beruchte zwarte lijst die Hollywood hanteerde. Hij deed dat door Dalton Trumbo, die op de lijst stond omdat hij niet tegen vermeende communisten wilde getuigen, aan te nemen als één van de schrijvers voor Spartacus.

De vader van Michael Douglas deed zelf ook nog kort een woordje. Alhoewel hij niet heel goed te verstaan was, had hij de lachers op zijn hand door te zeggen: "Catherine, ik wilde een speech geven, maar ik wil het niet meer omdat ik toch niet tegen jou opkan."

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer