Emma Stone
Getty Images Emma Stone

Zwart op de Golden Globes, Emma Stone gaat nog een stap verder

Vrouwelijk Hollywood maakte een statement door afgelopen weekend in het zwart naar de Golden Globes te komen, als steunbetuiging aan de Time's Up-beweging. De make-upartieste van Emma Stone ging nog een stapje verder. 

Rachel Goodwin, die make-upartieste die al jaren met Emma Stone samenwerkt, verklaarde dat ze geïnspireerd was door de zwarte kleding als statement. "Ik vond dat zo prachtig dat ik ook iets met de make-up wilde doen, die moest ook een betekenis hebben."

"Ik heb wat opzoekwerk gedaan", aldus Goodwin. "En het blijkt dat de suffragettes (de allereerste feministische beweging, uit begin 20ste eeuw, nvdr) niet alleen rode lippenstift droegen als handelsmerk, maar ook specifieke paarse, groene en witte dingen zoals badges, linten en petticoats. Ik heb die kleuren gebruikt in Emma's make-up: groen en wit op haar oogleden, paars op haar lippen. Om de boodschap rond vrouwenrechten symbolisch kracht bij te zetten." 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Van de Moortele

    Het wordt slaapverwekkend no news te lezen.

Lees meer