Marvel Studios-topman Kevin Feige
AP Marvel Studios-topman Kevin Feige

Heeft Marvel binnenkort een LGBTQ-superheld? "We willen dat de films ons publiek weerspiegelen”

Kevin Feige (45), het hoofd van Marvel Studios, heeft aan de website iO9 verteld over de plannen van Marvel om meer LGBTQ-karakters in haar films te tonen. 

“Wel, het klopt dat het iets is waar we al lange tijd over praten", zei Kevin Feige. “Kijk naar het succes van ‘Captain Marvel’ en ‘Black Panther’ (met respectievelijk een vrouwelijke hoofdrol en een voornamelijk zwarte cast, red.). We willen dat onze films het publiek weerspiegelen en we willen dat elk lid van ons publiek wereldwijd zichzelf kan herkennen op het scherm. En dat is iets wat we al lange tijd aan het doen zijn. Het is zeker iets waar we in de toekomst op gaan focussen.”

Er doen al langer geruchten de ronde dat er een LGBTQ-personage in ‘The Eternals’ zal zitten, het vermoedelijk nieuwste Marvel Studios-project. Angelina Jolie is naar verluidt aan het onderhandelen over een rol in de film. Regisseur Chloe Zhao tekende al voor een plekje achter de camera. ‘The Eternals’ speelt zich miljoenen jaren geleden af en vertelt het verhaal van The Celestials, een ras van ruimtegoden. Zij maakten het team The Eternals na experimenten op mensen. Die mensen kregen dan bepaalde krachten, en zijn bijna onsterfelijk. 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christophe Vandepoel

    LGBTQ karakters in heldenfilms is totaal onrealistisch. Zeker als je naar die met zichzelf in de knoop liggende LGBTQ gemeenschap kijkt. Maar het zal de trend zijn, na de vrouwelijke superhelden en de kind superhelden... slaapverwekkende tv.

  • Dietrich Van Helder

    @Alec, Marvel is altijd vooruitstrevend geweest op gebied van minderheidsgroeperingen. Dit is reeds lang terug te vinden in hun comics. De gemiddelde Marvel filmfan heeft echter maar weinig kennis van de reeds lange traditie van het 'Marvel Universum'

Lees meer