4
Facebook

Instagram blokkeert account van nieuwe Belgisch-Nederlandse film 'WIJ' wegens te expliciet

Nu woensdag verschijnt de Belgisch-Nederlandse film 'Wij' in de Vlaamse cinemazalen. Omdat de film veel expliciet seksueel materiaal bevat - penetratie, masturbatie, orale seks, etc. - werd het account op het sociaal netwerk Instagram geblokkeerd.

De Belgisch-Nederlandse film is gebaseerd op het controversiële boek van Elvis Peeters. Acht tieners gaan erin op zoek naar seks en spanning om de verveling van de zomer te doorbreken. Hun aanvankelijk lichtvoetige spelletjes veranderen al snel in professioneel verkochte pornofilmpjes, prostitutie en chantage, en komen abrupt tot een halt wanneer er iets gruwelijks misgaat. 

4
RV

De film bevat veel expliciet materiaal en is daarom KNT: niet toegelaten voor kinderen onder de 16 jaar. Het was een bewuste keuze van de Nederlandse regisseur Rene Eller. Hij wou "de normloosheid van de jongeren in het boek rechtstreeks vertalen naar het doek. Zonder omwegen.”

Instagram verwijderde de eerste beelden die werden verspreid en het account werden tijdelijk geschorst. Verdeler Bedazzle plaatste dat op 7 september op Facebook. De FB pagina @wijdefilm is wel bereikbaar, maar zou ook even geschorst geweest zijn.

4
Facebook

Bekijk hier de trailer van de film. 

In de cast herken je onder meer Axel Daeseleire, Pieter Embrechts, Joke Devynck, Barbara Sarafian, Michael Pas en Dominique Van Malder.

4
RV

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ivan Hessels

    Een Nederlandse film zonder bloot heeft geen reden van bestaan, want dan kijkt daar geen kat naar, tegenwoordig. Dus...bloot primeert als magneet voor diegenen die dit blijkbaar nodig hebben op het witte scherm...waar is de tijd van mooie Vlaamse series met een verhaal, die iedereen aansprak?!

  • hugo van de velde

    Kan er ook eens iemand wat doen aan al die schunnige uitdrukkingen zoals 'what the f...ck' die ik dagelijks hoor gebruiken ? Waar halen die mensen dat ? Het is schandalig, ik word daar boos van, er is geen schaamte meer.

Lees meer