Priyanka Chopra en Nick Jonas op de Grammy Awards.
Getty Images for The Recording A Priyanka Chopra en Nick Jonas op de Grammy Awards.

Krijgt Priyanka Chopra een rol in ‘The Matrix 4'?

Priyanka Chopra (37) krijgt een rol in de vierde The Matrix-film. Entertainment Weekly meldt dat de Indiase actrice in een vergevorderd stadium van onderhandeling is.

Afgelopen zomer werd bekend dat de trilogie van rond de eeuwwisseling een opvolger krijgt. Keanu Reeves en Carrie-Ann Moss pakken daarvoor hun rollen als Neo en Trinity weer op. Ook ‘How I Met Your Mother’-acteur Neil Patrick Harris en Yahya Abdul-Mateen II, die Black Manta speelt in ‘Aquaman’, zijn te zien in de vierde film, die in het voorjaar van 2021 moet uitkomen. Naast die sterrencast zou Priyanka Chopra ook een rol gaan vertolken.

Vooral ‘The Matrix’ uit 1999 geldt als een science fiction-klassieker. De actiefilm vertelt over een hacker (Keanu Reeves) die erachter komt dat de mensheid wordt uitgebuit door machines. Niet alleen het revolutionaire verhaal viel op, maar ook de filmstijl. In ‘The Matrix’ wordt veel gebruik gemaakt van vertragingen om gevechtsscènes nog spectaculairder te maken. Na de eerste film verschenen in 2003 twee sequels, ‘The Matrix Reloaded’ en ‘The Matrix Revolutions’. De trilogie leverde wereldwijd 1,8 miljard dollar op.

De drie eerste films werden geregisseerd door Lana en Lilly Wachowski, die toen nog door het leven gingen als Laurence en Andy. Lana Wachowski neemt het vierde deel solo voor haar rekening.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer