AP

Luc Besson gaat Lucy 2 maken

De Franse filmmaker Luc Besson gaat een vervolg maken op de actiefilm Lucy, die vorig jaar een enorm bioscoopsucces was. Of hoofdrolspeler Scarlett Johansson weer meedoet, is nog de vraag.

Als een voetnoot aan het eind van een presentatie van filmproducent EuropaCorp werd het vervolg op Lucy aangekondigd. Dat vervolg is opvallend omdat regisseur Besson vorig jaar nog zei: "Ik zie niet hoe we dit zouden kunnen doen. De film is er niet voor gemaakt. Als ik iets vind dat ik goed vind, misschien wel, maar voor nu denk ik er niet over." Wat niet zo'n vreemde uitspraak is, voor wie het behoorlijk gesloten einde van de film zag.

Het vervolg is overigens wel een financieel logische keuze. Het eerste deel van Lucy werd gemaakt met een budget van 35 miljoen euro en leverde ruim 400 miljoen euro op. Dat was overigens ook te danken aan de populariteit van hoofdrolspeler Scarlett Johansson, waarvan we nog moeten afwachten of zij ook weer meedoet met een nieuw deel.

Op de presentatie was verder aandacht voor onder andere 'Valerian', een grote ruimtefilm met James DeHaan en Cara Delevingne, de psychologische thriller 'Shot In' met Naomi Watts en de nieuwe Transporter film.

Lees meer