Maaike Cafmeyer.
PHOTO_NEWS Maaike Cafmeyer.

Maaike Cafmeyer master van Filmfestival Oostende

Maaike Cafmeyer wordt de volgende master van het Filmfestival van Oostende. Dat is zonet bekendgemaakt. De actrice volgt zo Wim Wilaert op als gezicht van het filmfestival.

Het filmfestival van Oostende, dat ondertussen aan een negende editie toe is, vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 19 september.

Als nieuwe master van het festival zal Cafmeyer haar favoriete films voorstellen in de Master Selection, is ze lid van de internationale LOOK! -jury en mag ze ook talentvolle jongeren naar voren schuiven als haar "jonge helden". "Tijdens het festival is ze ook de gastvrouw van het programma, dat in teken staat van de Vlaamse Film", zegt de organisatie.

Cafmeyer is vooral gekend van tal van televisieseries zoals "Het geslacht de Pauw, "Aspe" en "Eigen Kweek", waarin ze figureerde naast de master van vorig jaar, Wim Willaert.

Het festival onthulde ook dat er een tweede editie komt van Taste of Europe, een festivalselectie van Europese topfilms die nog geen verdeler hebben in België. Ook de LOOK! -competitie, een internationale selectie van films die in cinematografie uitblinken, krijgt een vervolg.

Vorig jaar lokte het filmfestival 32.000 bezoekers en waren onder meer Adrien Brody en Pierce Brosnan te gast.

Lees meer