Jonah Hauer King (midden) tussen twee collega-actrices uit een andere productie.
AFP Jonah Hauer King (midden) tussen twee collega-actrices uit een andere productie.

Nadat Harry Styles weigerde: Jonah Hauer-King speelt prins in ‘The Little Mermaid’

Nadat Harry Styles bedankte voor de rol van prins Eric in de live-action remake van de Disney klassieker ‘The Little Mermaid’, moest de filmstudio naarstig op zoek naar een nieuwe kandidaat. En die is nu gevonden. Jonah Hauer-King kruipt in de rol van de prins die het hart van zeemeermin Ariel op hol doet slaan. Dit meldt Variety.

De Britse acteur is nog een redelijk nieuw gezicht in Hollywood en kreeg bekendheid door wat rolletjes in televisieseries. Zijn grootste rol is die van Lucas in de film ‘A Dog's Way Home’. Hij vervoegt Melissa McCarthy, die de gemene Ursula speelt. Javier Bardem speelt koning Triton en de kreeft Sebastiaan wordt vertolkt door Daveed Diggs.

Over zijn tegenspeelster Halle Bailey, die Ariel speelt, was veel ophef nadat bekend werd dat zij de geliefde zeemeermin gestalte mocht gaan geven. Fans waren boos dat een donkere actrice werd gekozen terwijl het personage in de originele versie helemaal niet donker is. Hiermee zou volgens hen het specifieke uiterlijk van Ariel verloren gaan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer