8
photo_news

Hoe Chris Evans gespierd werd voor 'Captain America': "Eten tot je erbij neervalt"

Je kent vast wel de verhalen van actrices die zich maandenlang moeten uithongeren voor een bepaalde rol, maar bij acteurs is het vaak het omgekeerde. Zij moeten tot wel vijfduizend calorieën naar binnen werken om in recordtempo zo breed en gespierd mogelijk te worden. Dat deed ook Chris Evans, die zich op minder dan drie maanden klaarstoomde voor de sequel 'Captain America: The Winter Soldier'. Een interview.

"Waar kunnen de fans van Captain America zich aan verwachten?"

Chris Evans: "Er is ongetwijfeld veel meer actie. In de eerste film werden de personages voorgesteld en werd duidelijk waar ze hun krachten vandaan haalden. In deze film hoeft er niets meer worden uitgelegd en kunnen we al vanaf de eerste scène in actie schieten."

"Wat heb je moeten doen om in vorm te geraken voor de sequel?"

Evans: "Ik heb enorm veel moeten trainen. Ik ben deze week opnieuw beginnen trainen omdat de opnames van 'The Avengers: Age Of Ultron' in april van start gaan. It's a bitch. It's a bitch. Ik ben van nature heel mager, dus ik moet verschrikkelijk veel eten om zo breed te worden. Ik moet veel proteïnen naar binnen werken. Gewichtheffen is niet altijd even fijn, maar het is al dat eten waar je echt ongemakkelijk van wordt. Je zit voortdurend met een opgeblazen gevoel. De vuistregel was: als je niet aan het eten bent, dan ga je een stukje kip halen. Ga gewoon iets halen! Zorg dat je iets eet, zelfs al heb je geen honger. En het is niet dat je pizza en lekkere dingen eet, je zit maar gewoon aan een droog stukje kip te knabbelen. Het is eten tot je erbij neervalt."

8
photo_news
8
reuters

"Hoe was het om met Robert Redford samen te werken?"

Evans: "Hij is fantastisch. I love that guy. Hij is tenslotte Robert Redford! (lacht) Hij is een levende legende. Hij kan naar de set komen en er zijn eigen goesting doen, maar zo is hij niet. Hij was ontzettend goed voorbereid. Hij is bovendien een ongelooflijk goede regisseur, hij kon bij wijze van spreken de hele boel overnemen. Maar zo is hij helemaal niet: hij arriveerde als acteur, kende zijn plaats en hij kende al zijn teksten vanbuiten. Ik herinner me nog goed hoe we op de eerste dag van onze samenwerking tot één uur 's nachts op de set zijn gebleven. Het was heel laat en ik moest als laatste een scène inblikken. Het ging om een scène waarvoor hij niet in beeld moest komen, maar waar hij wel iets moest zeggen. Er zijn heel veel acteurs die, wanneer ze moe zijn, dat overlaten aan de assistant director of de production assistant zodat ze vroeger naar huis kunnen gaan, maar Robert Redford is tot de laatste minuut gebleven! Hij was zeer professioneel, bescheiden en gewoon heel vriendelijk. Het doet deugd om een legendarische figuur te ontmoeten die zo'n professionele indruk nalaat."

"Je hebt heel lang getwijfeld of je de rol van 'Captain America' wel wilde aannemen. Hoe kijk je daarop terug? Vind je dat je de juiste keuze hebt gemaakt?"

Evans: "Ik ben er zeker van dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik zou heel boos zijn op mezelf als ik deze rol niet had aangenomen, in de eerste plaats omdat ik vind dat deze films gewoon heel goed zijn. Het is altijd fijn om deel uit te maken van goede projecten. Het is helemaal niet gemakkelijk om goede films te maken, anders zouden er veel meer goede films bestaan! ('Captain America') heeft heel wat deuren geopend voor mij. Zo heb ik door mijn groeiende bekendheid de kans gekregen om mijn eerste film te regisseren."

8
getty
8 Chris en zijn mama Lisa Evans
photo_news Chris en zijn mama Lisa Evans
8
reuters

"Wat is het geheim van Marvel? Waarom is elke film opnieuw een gigantisch succes?"

Evans: "Ik wou dat ik je dat kon vertellen. Ik heb geen flauw idee. Marvel just has the mightiest touch. Ze weten perfect wie ze moeten casten. Kijk naar Chris Hemsworth. Wie was Chris Hemsworth voor 'Thor'? En nu is hij één van de grootste sterren ter wereld! Hij is fenomenaal goed. Marvel ziet dat, zij pikken dat direct op. Ze doen dat bovendien met elke regisseur en elke film die ze maken. Dat komt allemaal door Kevin Feige. Die kerel weet waar hij mee bezig is."

"Wat staat er verder nog op jouw agenda?"

Evans: "Ik heb net iets geregisseerd. De film heet voorlopig '1:30 Train', maar we gaan die titel nog veranderen. Het is een romantische film met mezelf en Alice Eve in de hoofdrollen. We zijn alles nu aan het monteren."

'Captain America: The Winter Soldier' draait vanaf 26 maart in de Belgische bioscoopzalen.

8
photo_news
8
reuters

Lees meer