This image released by Netflix shows Scarlett Johansson, left, and Adam Driver in "Marriage Story." (Netflix via AP)
AP This image released by Netflix shows Scarlett Johansson, left, and Adam Driver in "Marriage Story." (Netflix via AP)

Op naar de Oscars? Netflix-film ‘Marriage Story’ sleept eerste prijzen in de wacht

‘Marriage Story’ was maandagavond de grote winnaar van de Gotham Awards, het Amerikaanse prijzencircus voor films die niet door de grote Hollywoodstudio’s zijn gemaakt.

De film, die momenteel in de bioscopen draait en vanaf vrijdag op Netflix te zien is, won de awards voor ‘beste film’, ‘beste script’ en ‘beste acteur’ voor Adam Driver. ‘Marriage Story’ ging er ook met de publieksprijs vandoor.

Driver speelt in de film Charlie, die zijn huwelijk met Nicole (Scarlett Johansson) op de klippen ziet lopen. ‘Marriage Story’ volgt het stel tijdens de scheidingsprocedure en het getrouwtrek om de voogdij over hun zoon.

Awkwafina won de Gotham Award voor beste actrice, voor haar rol in ‘The Farewell’. Bij de documentaires ging American Factory er met de prijs vandoor. In de televisiecategorieën wonnen ‘When They See Us’ en ‘PEN15' awards. Die laatste serie versloeg daarmee onder andere ‘Undone’, de deels in Amsterdam gemaakte Amazonshow, geregisseerd door Hisko Hulsing.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer