3 Het gaat tussen 'Dunkirk' en 'The Post' op de Oscars.
The Post/Dunkirk Het gaat tussen 'Dunkirk' en 'The Post' op de Oscars.

Oscar-uitreiking belooft razend spannende strijd te worden tussen deze twee films

Race om gouden beeldje schiet in hogere versnelling

Op 23 januari worden de genomineerden bekend gemaakt. Al kunnen we nu al stellen dat de 90ste Academy Awards een razend spannende strijd beloven te worden tussen de oorlogsfilm 'Dunkirk' en Steven Spielbergs docudrama 'The Post'. 

Volgens Gold Derby, de bekende Amerikaanse website die samen met 26 Oscar-experts voorspellingen en analyses maakt, staat superfavoriet 'Dunkirk' nauwelijks nog voorop in de peilingen voor de categorie Beste Film. 

3 Harry Styles (uiterst links) in de Amerikaans-Brits-Frans-Nederlandse oorlogsfilm 'Dunkirk'.
AP Harry Styles (uiterst links) in de Amerikaans-Brits-Frans-Nederlandse oorlogsfilm 'Dunkirk'.

Ten opzichte van vorige week ziet het WO II-epos van Christopher Nolan zijn voorsprong met een derde dalen. Terwijl een dozijn van de Oscar-voorspellers (waaronder IMDB, Rolling Stone, Indiewire, Variety) vorige week nog voorspelden dat de film de boventoon zal voeren, zijn er dat nu nog slechts acht. Zeven steunen nu het docudrama 'The Post' van Steven Spielberg, waarin het gevecht van de Washington Post om artikelen over de Vietnam-oorlog te publiceren wordt ontrafeld. De film won de award voor Best Picture tijdens de National Board of Review Awards alsook de awards voor Beste Leading Act voor zowel Meryl Streep als Tom Hanks, die respectievelijk uitgever Katharine Graham en editor Ben Bradlee vertolken.

3 Meryl Streep en Tom Hanks met regisseur Steven Spielberg tijdens de opnames van 'The Post'.
AP Meryl Streep en Tom Hanks met regisseur Steven Spielberg tijdens de opnames van 'The Post'.

De overige stemmen van Gold Derby werden verdeeld over acht andere films waaronder 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', 'Lady Bird', 'Call Me By Your Name', 'Get Out', 'The Shape of Water', 'Darkest Hour''The Florida Project' en 'Mudbound'.

The 90ste Academy Awards vinden op 4 maart 2018 plaats in Los Angeles. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer