3
BF

Oscarkandidaat ‘Beautiful Boy' verovert Gent

Gisteren sloot de 45ste editie van Film Festival Gent af met de Belgische première van 'Beautiful Boy', de nieuwste prent van Felix Van Groeningen.

Het Amerikaanse debuut van de 40-jarige Gentenaar - dat nu al wordt getipt als Oscarwinnaar - is gebaseerd op een boek van journalist David Sheff over de strijd die zijn zoon leverde tegen z’n drugsverslaving. Vader en zoon worden gespeeld door Steve Carell (56) en Timothée Chalamet (22). “Het is al de vierde keer dat ik hier een film mag voorstellen", zei Felix. "Maar het is wel de eerste keer dat ik mag afsluiten. Jammer dat Charlotte (Vandermeersch, red.) er vanavond niet kan bij zijn, omdat ze zelf een toneelpremière heeft. Och, we drinken er later wel eentje op.”

Voor meer straf filmnieuws, exclusieve interviews en wedstrijden kan je terecht op hln.be/film.

3
BF
3
BF

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer