Adil El Arbi, hoofdrolspelers Will Smith en Martin Lawrence, en Bilall Fallah.
EPA Adil El Arbi, hoofdrolspelers Will Smith en Martin Lawrence, en Bilall Fallah.

Exclusief voor abonnees

Recordbedrag, en toch amper winst voor Adil en Bilall: “Maar wel al telefoontje gehad van producers”

'Bad Boys for Life' heeft tijdens het openingsweekend in de VS veel meer opgebracht dan verwacht. Toch strijken Adil en Bilall enkel eer op. "In de winst delen ze pas als de film drie keer zijn budget opbrengt. En zelfs dan zal het nog peanuts zijn.”

Er zullen heel wat shits en putains gevallen zijn toen Adil El Arbi en Bilall Fallah de cijfers zagen. Met 68,1 miljoen dollar (61,4 miljoen euro) opbrengst tijdens het Amerikaanse openingsweekend schrijven ze geschiedenis. Vanaf nu kunnen Adil en Bilall poen gaan scheppen, zou je dan denken, maar niets is minder waar. "Een appartement kopen lukt niet. Een lening aangaan op 25 jaar wel", vertelden ze ons. Een schatting: als we uitgaan van een gemiddeld appartement van 250.000 euro en dat je voor een lening daarvan 20% aan eigen middelen moet bezitten, dan zouden Adil en Bilall aan deze film ongeveer 50.000 euro kunnen verdienen. Wel na anderhalf jaar tot twee jaar keihard werken, dag én nacht.

5.000 euro per maand

Volgens de Directors Guild of America (DGA) krijgt een regisseur gemiddeld 20.000 euro per maand, waarvan 60% naar managers, agents, advocaten en belastingen gaat. Rest er nog 8.000 euro, gedeeld door twee en dat maakt dus ongeveer 4.000 euro per maand, per regisseur. Onkosten en geld om te leven worden voorzien. “Je kan kiezen van de studio: of je krijgt een luxueus appartement en weinig zakgeld, of je gaat zelf op zoek naar een appartement en kan zo nog wat extra geld sparen. Wij hebben voor dat laatste gekozen en zaten dus op een rotappartement in LA, wat ons dan nog 3.000 euro per maand gekost heeft”, vertelden Adil en Bilall ons. "Ik kan erover meespreken", aldus Michaël R. Roskam, collega-regisseur en vriend van het duo. 

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • kris deka

    Mooi van ons kleine Belgen landje.

  • Mo Biraja

    Proficiat mannen deze zetten belgie op een positieve manier op de kaart in plaats van anderen (vb en consoorten)

Lees meer