‘Mid90s’, het regiedebuut van acteur Jonah Hill, zal te zien zijn in de Belgische bioscopen.
EPA ‘Mid90s’, het regiedebuut van acteur Jonah Hill, zal te zien zijn in de Belgische bioscopen.

Regiedebuut van Jonah Hill vanaf maart 2019 in Belgische bioscopen

‘Mid90s’, het regiedebuut van acteur Jonah Hill, zal vanaf maart 2019 te zien zijn in de Belgische bioscopen. Splendid Film heeft de rechten gekocht voor de Benelux.

Hill schreef zelf ook het scenario voor de film. De hoofdrollen worden gespeeld door Sunny Suljic (‘The Killing of a Sacred Deer’) en Lucas Hedges. Die laatste geldt dit jaar met veelgeprezen rollen in de drama’s ‘Boy Erased’ en ‘Ben is Back’ als een van de grote kanshebbers bij de uitreiking van de Oscars.

‘Mid90s’ is in Amerika door zowel critici als bezoekers lovend ontvangen. In de film groeit de 13-jarige Stevie op in het Los Angeles van de jaren negentig. Hij worstelt met zijn thuissituatie en op school besteden zijn rijkere vrienden weinig aandacht aan hem. Wanneer hij een groep skateboarders ontmoet, leert hij een aantal harde maar belangrijke levenslessen.

Als eerbetoon aan de tijdsperiode waarin de film zich afspeelt, heeft Jonah Hill ‘Mid90s’ opgenomen op 16mm-film en in de inmiddels ongebruikelijke 4:3-beeldverhouding.

 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer