Rami Malek en Taron Egerton als Freddie Mercury en Elton John
. Rami Malek en Taron Egerton als Freddie Mercury en Elton John

Regisseur 'Rocketman' wilde Rami Malek gastrolletje aanbieden: "Maar dat zou wat té geweest zijn”

Derek Fletcher, die zowel ‘Bohemian Rhapsody’ als ‘Rocketman’ regisseerde, wilde Rami Malek zijn rol als Freddie Mercury laten hernemen in de Elton John-biopic ‘Rocketman’. Op het laatste moment besloot hij dat echter toch niet te doen.

“Het zou een beetje té geweest zijn", vertelde Dexter Fletcher daarover aan Gay Star News. Het idee dat Freddie Mercury en Elton John elkaar zomaar ergens zouden tegenkomen, is helemaal niet raar. De twee zangers deelden manager John Reid, in ‘Bohemian Rhapsody’ vertolkt door Aidan Gillen en in ‘Rocketman’ gespeeld door Richard Madden. "Ik had het idee dat Elton met zijn moeder naar een restaurant zou gaan waar John Reid en Freddie aan een andere tafel zouden zitten en dat ze naar elkaar zwaaien”, zei Fletcher. “Dat zou echt geweldig zijn geweest, maar dat is er toch niet van gekomen.” De regisseur zegt dat hij het uiteindelijk niet heeft gedaan omdat het niet zijn doel is "om een eigen filmuniversum te creëren".

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Louis Bouduin

    Belachelijk en vol cliché's, zo zou ik de film over de Queen frontman omschrijven. Film over Elton John is van hetzelfde laken een pak. Bedroevend hoe onze jeugd en muziek te grabbel wordt gegooid. Nu nog een film over Bowie en we zijn compleet... en dat alles terwijl op Netflix die prachtige docu nonsens van Scorsese over Dylan loopt. Met zijn alleen daarheen zou ik zeggen, ware het niet dat we gewoon in als oude rockers in onze zetel kunnen blijven hangen.

Lees meer