4 Robert De Niro.
REUTERS Robert De Niro.

Scorsese maakt ultieme maffiafilm met Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci

Robert De Niro (72) heeft bevestigd dat de langverwachte ultieme maffiafilm volgend jaar wordt opgenomen. Voor 'I Heard You Paint Houses' gaat De Niro opnieuw samenwerken met regisseur Martin Scorsese (72). Die haalt ook Al Pacino (75) en Joe Pesci (72) aan boord. Met zoveel talent en ervaring zijn de kaarten geschud voor de ultieme maffiafilm.

De Niro werkte eerder met Scorsese in 'Goodfellas', 'Taxi Driver', 'Raging Bull' en 'Casino'. In het nieuwe filmproject dat zal worden afgewogen tegen klassiekers uit het maffiagenre 'Scarface', 'The Godfather' en 'Goodfellas' speelt De Niro de rol van notoir maffialeider Frank 'The Irishman' Sheeran. De film is gebaseerd op het boek 'I Heard You Paint Houses' van Charles Brandt. De betekenis van die uitdrukking is simpel: een huis schilderen is codetaal voor een man vermoorden, waarbij de verf het bloed op de muren is.

"We gaan het doen, ergens volgend jaar", verklapte De Niro tijdens een interview met Digital Spy. "Alles begint stilletjesaan op zijn plaats te vallen".

Tijdens interviews, verspreid over vijf jaar, biechtte Frank Sheeran tegenover Charles Brandt op dat hij meer dan 25 moorden pleegde voor de maffia en voor zijn vriend Jimmy Hoffa", zo staat op de flaptekst van het boek.

Het is nu aan Scorsese, Pacino, Pesci en De Niro om dit te vertalen naar het witte doek. Dat daarmee een nieuwe maffiaklassieker in de maak is, lijdt amper twijfel.

4 Al Pacino en Robert De Niro in 1974 in 'The Godfather: Part II'.
Kos Al Pacino en Robert De Niro in 1974 in 'The Godfather: Part II'.
4 Martin Scorsese.
GETTY Martin Scorsese.
4 Joe Pesci.
Kos Joe Pesci.

Lees meer