The Rise Of Skywalker
Disney The Rise Of Skywalker

Singapore schrapt kus tussen twee vrouwen uit nieuwe ‘Star Wars’-film

Bezoekers van de nieuwe ‘Star Wars’-film ‘The Rise Of Skywalker’ zien in Singapore niet twee vrouwelijke personages kussen. In het Aziatische land is de korte scène uit de film geknipt, meldt de BBC.

In de film is kort te zien hoe twee dames elkaar een zoen geven. Het is de eerste kus tussen twee mensen van hetzelfde geslacht in de hele Star Wars-franchise. Het fragment is in Singapore uit ‘The Rise Of Skywalker’ gehaald zodat de kijkwijzer niet aangepast hoefde te worden. Zonder de bewuste scène mogen bezoekers vanaf 13 jaar naar de film. Het is niet bekend wat de leeftijdsgrens anders zou zijn. Eerdere films met liefdesscènes tussen twee mannen waren in de bioscopen in Singapore enkel te zien voor mensen boven de 21 jaar.

Ook in de Verenigde Arabische Emiraten zou de scène uit ‘Star Wars’ zijn gehaald. Of Disney ook aanpassingen heeft moeten doen in andere landen is niet bekend.

‘The Rise Of Skywalker’, die niet door alle recensenten enthousiast werd ontvangen, ging vorige week in première. De film van regisseur J.J. Abrams haalde afgelopen weekend wereldwijd 374 miljoen dollar op.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlo Blanckaert

    Het is tegenwoordig ook zo overduidelijk aanwezig in alle series en films. Net zoals het gebruik van andersgekleurden als held en hoofdpersonage. Maar compleet achterhaald en overbodig om dit telkens in films te benadrukken. 20 a 30 jaar geleden was dit gedurfd, maar toen weigerden dezelfde regisseurs zulke scenes. Nu staan ze te springen om ze te gebruiken en maken ze hier reclame voor. Dit is pure misbruik van minderheidsgroepen.

Lees meer