2 Brad Pitt en Leonardo DiCaprio in ‘Once Upon a Time in Hollywood’.
Photo News Brad Pitt en Leonardo DiCaprio in ‘Once Upon a Time in Hollywood’.

Exclusief voor abonnees

Tarantino toont zich van zijn meest persoonlijke kant in ‘Once Upon A Time in Hollywood’: “Ik ben gewoon soft geworden”

In zijn negende – en hoogstwaarschijnlijk voorlaatste – film laat Quentin Tarantino (56) eindelijk (een beetje) in zijn ziel kijken. De sixtieskomedie Once Upon a Time in Hollywood, met Brad Pitt en Leonardo DiCaprio in de hoofdrollen, is het werk van een rijpere regisseur die terugblikt op zijn jeugd. Wij spraken met Tarantino en zijn sterrencast over wietrokende babysits, onverbeterlijke hippievaders, en op pensioen gaan. De film is vanaf morgen in de bioscoop te zien. 

Verbazing alom toen Quentin Tarantino in mei zijn nieuwe film voorstelde op het filmfestival van Cannes: Once Upon a Time in Hollywood, zijn langverwachte negende langspeler, was niet het ultragewelddadige bloedfestijn dat velen hadden voorspeld. In 2017 raakte bekend dat Tarantino aan de slag zou gaan met de brutale moord op actrice Sharon Tate: de hoogzwangere vrouw van regisseur Roman Polanski kwam in 1969 – bijna dag op dag 50 jaar voor de release van de film – aan haar eind toen vier volgelingen van de gestoorde sekteleider Charles Manson haar villa in de Hollywood Hills binnendrongen, en alle aanwezigen afslachtten.

Maar van dat soort waargebeurde materie maak je niet zomaar een spektakel, besefte Tarantino gelukkig. Hij verkoos deze keer (meestal) verstilling en melancholie boven cartoonesk bloedvergieten à la Kill Bill. Het eeuwige kind Quentin lijkt eindelijk een beetje plaats te maken voor een wat rijpere Tarantino – ook al klinkt hij op een persdag in Berlijn, twee maanden na de première in Cannes, nog steeds als een stotterende puber die aan 200 per uur van de ene “uhm” naar de andere “like” stuitert.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Hildegarde Meganck

    Louis, hoe kan één regisseur uw plezier verbonden? Gewoon geen aandacht geven aan hetgeen u niet ligt en van de schoonheid genieten.

  • Castermans Michel

    Tarantino is zoals Rick Dalton in zijne film. Vergane glorie! Deze film is echt BS!

Lees meer