12 Henry Cavill
photo_news Henry Cavill

Tien dingen die we te weten kwamen over 'Man Of Steel'

Hoe voelt het om het iconische Supermanpak te dragen? Welke link bestaat er tussen de opnames van 'The Dark Knight Rises' en het script van 'Man Of Steel'? Waarom vindt Amy Adams dat de waarheid niet altijd verteld moet worden? En wat zou Russell Crowe doen als zijn zoon bij een tragisch ongeval zou omkomen? HLN.be kwam het allemaal te weten tijdens de persconferentie van 'Man Of Steel' in de Warner Brothers Studios in Burbank. Een overzicht.

1) Hoe het voelt om het Supermanpak te dragen

Henry Cavill:
"Het pak is iets heel speciaals om te dragen. Het voelde soms heel oncomfortabel aan en het feit dat ik er niet 'echt' mee kon vliegen, hielp me ook al niet ver vooruit. (lacht) Wanneer ik het pak 's ochtends aantrok, dan transformeerde ik meteen tot mijn personage. Het is niet zomaar één of ander kostuum dat je aantrekt, het was elke ochtend weer een hele ervaring om dat te mogen doen."

2) Welke druk erbij komt kijken wanneer je zo'n iconisch personage als Superman vertolkt

Henry Cavill:
"Er zijn zoveel mensen die ik tevreden moet stellen, want iedereen heeft op de één of andere manier een band met Superman. Ik weet dat ik niet iedereen tevreden ga kunnen stellen, en dat was voor mij dan ook meteen de grootste druk: om het personage op de juiste manier te brengen, om overtuigend over te komen en om de mensen het personage te geven dat ze al zo lang in hun hart meedragen."

12 Henry Cavill als Superman
Warner Brothers Henry Cavill als Superman
12 Henry Cavill
ap Henry Cavill

3) Waarom regisseur Zack Snyder de camera zo snel mee liet bewegen tijdens de vliegscènes

Zack Snyder: "Superman vliegt zo snel dat de camera er nooit uit mag zien alsof het gemakkelijk was om de beelden vast te leggen. We mogen op visueel vlak nooit in een comfortzone zitten omdat in elke Supermanfilm alles zo snel gaat."

4) Wat Superman voor Snyder betekent

Zack Snyder: "Iemand vroeg zich ooit luidop af of Superman wel cool was, waarop ik antwoordde: 'So doing the right thing is not cool? Someone is in trouble and I'm going to help him, that's uncool?' Superman is juist cool omdat hij onbaatzuchtig is, hij is een anonieme vrijwilliger die de hele wereld probeert te helpen. Hij wil helemaal niet geprezen worden voor wat hij doet. It's called 'doing the right thing' for a reason, en dat zegt heel veel over wie of wat Superman nu eigenlijk is."

12 Henry Cavill en regisseur Zack Snyder
Warner Brothers Henry Cavill en regisseur Zack Snyder
12 Zack Snyder
Warner Brothers Zack Snyder

5) Waarom Amy Adams de rol van journaliste Lois Lane zo graag wilde vertolken

Amy Adams: "Ik keek als kind naar alle Supermanfilms omdat dit het soort films waren waar mijn vader me mee naartoe nam. Ik heb nooit de kans gekregen om een film zoals deze te doen. Lois Lane is een personage dat me altijd heeft aangetrokken. Na mijn ontmoeting met Zack keek ik er zo erg naar uit dat ik er zelfs wanhopig van werd."

6) Wat de 'ethiek van de journalistiek' voor Amy Adams betekent

Amy Adams: "Toen Zack en ik samenzaten om mijn personage te bespreken, vonden we dat ze erg gebrand was om de waarheid te vertellen. Maar soms, wanneer we zo naarstig op zoek zijn naar de waarheid, vergeten we dat er ook een persoon achter die waarheid schuilt. Journalisten dragen een enorm grote verantwoordelijkheid met zich mee, en soms is de persoon belangrijker dan de waarheid. De waarheid hoeft niet altijd gezegd te worden. Dat betekent niet dat je moet liegen, maar het betekent dat het soms beter is om een persoon te sparen in plaats van hem voor je eigen gewin bloot te stellen."

12 Amy Adams als Lois Lane
Warner Brothers Amy Adams als Lois Lane
12 Amy Adams
photo_news Amy Adams

7) Waarom Michael Shannon de enorme kracht van General Zod als een nadeel beschouwt

Michael Shannon: "Heel veel mensen denken dat, wanneer je zo sterk bent, je heel veel dingen kan herstellen en dat het gemakkelijker is om te leven. Maar dat is helemaal niet zo: ze hebben het net zo moeilijk als iemand anders. Hetzelfde geldt voor het maken van films: het maakt niet uit hoe groot je budget is om een film te maken, je wenst altijd dat ze je meer geld hadden gegeven."

8) Welke scène Michael Shannon hem het meeste is bijgebleven

Michael Shannon: "Ik heb erg genoten van de scène waarin ik die kleine bijeenkomst op stelten zet en iedereen vertel dat ze knettergek zijn. Ik heb dit mij al zo vaak ingebeeld en het was een geweldige gelegenheid om voor een soort van bestuursorgaan te gaan staan en te zeggen: 'You're all nuts! Do something!' Dat is iets wat ik nu mee in mijn graf kan nemen, dat was heel plezant om te doen."

12 Michael Shannon als General Zod
ap Michael Shannon als General Zod
12 Michael Shannon
afp Michael Shannon

9) Waarom Russell Crowe zich kan vinden in zijn personage Jor-El, die zijn zoon naar de aarde stuurt opdat hij een beter leven kan leiden

Russell Crowe: "Je kind opgeven, is iets wat je extreem moeilijk kan vatten, zelf wanneer je weet dat dit de beste keuze is. Ik herinner me hoe ik met mijn eerste zoon over straat liep, en ik om de één of andere reden een gesprek had met mijn vrouw over 'wat zou je doen als er iets tragisch met hem gebeurde?' Mijn eerste gedacht was dat ik dan samen met hem wilde gaan. Dit is, gek genoeg, ook precies wat Zack in het script wilde: dat (Jor-El) zijn zoon naar een betere plaats stuurt maar dat er - onder de juiste omstandigheden - een mogelijkheid bestaat om hem nog te contacteren."

10) Welke link tussen 'The Dark Knight Rises' en 'Man Of Steel' bestaat

Producer Charles Roven: "David (Goyer) was aan het script van 'Man Of Steel' bezig toen ze aan 'The Dark Knight Rises' aan het werken waren. Toen hij het script bij de studio had afgeleverd, vertelden ze hem dat ze de film meteen wilden maken. 'Maar wat met die andere film?', waarop de studio zei: 'Nee, we gaan deze meteen maken.' (Christopher) Nolan is vervolgens met Debby en Zack gaan lunchen en dit is het resultaat."

'Man Of Steel' draait vanaf 19 juni in de Belgische bioscoopzalen.

12 Russell Crowe als Jor-El
Warner Brothers Russell Crowe als Jor-El
12 Russell Crowe als Jor-El
Warner Brothers Russell Crowe als Jor-El
12 Producer Charles Roven
getty Producer Charles Roven

Lees meer