Tom Hanks
EPA Tom Hanks

Tom Hanks in gesprek over rol in ‘Pinocchio’

Disney heeft Tom Hanks een rol aangeboden in de live-action-verfilming van ‘Pinocchio’. De 62-jarige acteur is met de studio in gesprek over de vertolking van Gepetto, de maker van de houten pop die op magische wijze tot leven komt.

Onlangs werd bekend dat de nieuwe versie van de animatiefilm uit 1940 wordt geregisseerd door Paul King, die eerder verantwoordelijk was voor de ‘Paddington’-films. Het origineel, gebaseerd op het van origine Italiaanse kinderboek ‘De avonturen van Pinokkio’ uit 1883, won twee Oscars in de muziekcategorieën, die voor beste soundtrack en voor het nummer 'When You Wish Upon A Star’. Dat liedje werd iconisch voor Disney; het is nog steeds te horen in de filmopeningen van de studio, in de attractieparken en wordt gespeeld als de schepen van de cruisemaatschappij van het bedrijf vertrekken.

‘Pinocchio’ is één van de vele live-action-remakes waar Disney aan werkt. In 2019 komen er door mensen gespeelde versies uit van ‘Aladdin’ en ‘Dumbo’, en gaat een digitaal tot leven gebrachte variant van ‘The Lion King’ in première. Voor de jaren daarna staan onder meer ‘Mulan’, ‘Lady And The Tramp’ en ‘Oliver Twist’ op het programma.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer